Româncă de 42 de ani ucisă de propriul soț în Austria. Unul din copii a anunțat crima

Gabriela a fost ucisă de soţ, în Austria. Fiul ei a sunat la poliţie, îngrozit de ce a putut să vadă. Tatăl lui i-a tăiat pur şi simplu gâtul mamei, în casă, orbit de gelozie.

O crimă oribilă a cutremurat miercuri, 15 ianuarie,  micuţa comunitate din localitatea austriacă Ybbs ad Donau. Abia joi seara criminalul şi-a recunoscut fapta. Un român cu cetăţenie austriacă, Nicolae T., în vârstă de 50 de ani, şi-a ucis soţia, Gabriela, 42 de ani, cu mai multe lovituri de cuţit.

Cei doi români s-au luat la ceartă în casă, în bucătărie, în timp ce în incintă se aflau cei doi copii ai lor, un băia de 16 ani și o fată de 18 ani. Bărbatul a pus mâna pe cuţit şi a înjunghiat-o pe soţia lui de mai multe, ori, tăindu-i gâtul. E imaginea pe care a văzut-o fiul lur, alertat de ţipetele mamei.

Adolescentul a chemat poliţia şi alături de sora lui sunt consiliaţi psihologic în acest moment.

Abia joi seara Nicolae a recunoscut în faţa poliţiştilor crima, pe care iniţial a negat-o. El a spus că a fost orbit de gelozie când şi-a atacat soţia, scrie vol.at.

Conform ziarului austriac Heute, surse din anchetă spun că Nicolae T. era obsedat de ideea că soția sa are o relație extraconjugală.

Bărbatul de 50 de ani, un fost fotbalist care a obținut cetățenia austriacă în 1999, ajunsese nu doar să reacționeze la fiecare postare pe Facebook a Gabrielei, ci chiar i-a spart contul de pe rețeaua de socializare. Nicolae T îi citea astfel toate conversațiile soției.

De asemenea, i-ar fi plantat în mașină un dispozitiv GPS, ca să îi poată urmări deplasările, mai spune ziarul austriac.

Gelozie amplificată de un cadou

Bărbatul era convins că soția îl înșală cu un coleg de serviciu. De altfel, el i-a cerut femeii în mai multe rânduri să renunțe la job, tocmai din acest motiv.

Tensiunile au escaladat însă în Ajunul Noului An, când românca de 42 de ani i-a spus că a primit cadou un parfum și un porcușor care aduce noroc, de la un coleg de muncă. Deși Gabriela i-a spus că darul a fost doar un pur gest de prietenie, Nicolae T. nu s-a lăsat convins.

I-a trimis flori pe Facebook înainte de crimă

Crima a fost comisă în casa cuplului, în Ybbs, localitate aflată pe malul Dunării, în nordul Austriei. Miercuri seară, la doar câteva ore după soțul i-a trimis o fotografie cu flori pe Facebook, între cei doi a izbucnit o nouă ceartă. Bărbatul ar fi cerut româncei să recunoască faptul că are o relație extramaritală.

”Asta ar fi trebuit să îți fie clar de mai multă vreme”, a fost răspunsul Gabrielei.

Replica soției l-a înfuriat pe fostul fotbalist. El a înjunghiat-o mortal pe femeie, cu un cuțit. Românca a murit de pe urma rănii provocate în zona gâtului. Cel care a anunțat poliția austriacă de comiterea crimei a fost fiul adolescent al cuplului.

Nicolae T. este acum în arestul poliției, la St. Polten. Procurorul a cerut și o evaluare psihiatrică a bărbatului. El este apărat de doi avocați.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri