Româncă de 44 de ani bătută și umilită de un italian de 70 de ani pentru că “este străină”

Un atac violent violent cu caracter rasist asupra unei românce de 44 de ani a avut loc într-un autobuz din Savona, provincia Liguria, a relatat astăzi 31 august, publicația Il Secolo XIX din Savona.

Totul s-a petrecut în luna mai a acestui an dar atacul a fost făcut public abia astăzi deoarece  fost nevoie de o anchetă a carabinierilor care au încercat să afle motivul exact pentru care a fost atacată românca.

Florentina Grigore, românca de 44 de ani a fost asaltată de un italian de 70 de ani care a lovito cu palmele și picioarele și a înjurat-o deoarece este străină. „Am fost atacată pe autobuzul cu numărul 40 și bătută pentru că sunt străină.” – a declarat femeia citată de presa italiană.

Românca, care este de 15 ani rezidentă în Italia, la Andora (provincia Savona) a povestit că s-a urcat în autobuzul cu numărul 40 în jurul orelor 5.30 dimineața și nu și-a compostat bilet deoarece avea abonament pe care îl folosea să se ducă zilnic la muncă, la un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă. Imediat după ce s-a așezat bătrânul de 70 de ani a venit către ea și a început să o acuze că circulă fără bilet, că așa fac toți străinii și că ar trebui să plece înapoi în țara ei.

Mai mult, bătrunul a strigat că va urina pe ea dacă nu coboară din autobuz și a început să o lovească pe româncă care a izbucnit în plâns. Șoferul autobuzului a sesizat scena și a oprit autobuzul dar nu a reușit să-l potolească pe bătrânul violent care a continuat să o lovească pe româncă.
Până la urmă Florentina a ajuns la spital unde a primit 10 zile de îngrijiri medicale și carabinierii au deschis o anchetă în care bătrânul este cercetat pentru leziuni corporale.

Florentina a declarat pentru jurnaliștii italieni că în cei 15 ani de când locuiește în Italia nu se simțise nicioadată marginalizată sau în pericol dar după acel incident a început să-i fie teamă. Îl sună mereu pe soțul său să o aștepte în stația autobuzului 40 cu care se duce și vine de la muncă și încearcă să-și alunge teama.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,167FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri