Româncă de 75 de ani ucisă de proriul nepot de 16 ani, cu toporul

O femeie de 75 de ani, din localitatea Cuza Vodă, judeţul Galaţi, şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovită cu bestialitate de propriul nepot. Băiatul, în vârstă de 16 ani, a lovit-o pe bătrână de mai multe ori, cu un topor, după care a fugit, abandonând-o pe femeie într-o baltă de sânge. Cei care au dat alarma au fost vecinii, aceştia fiind alertaţi, la rândul lor, de fiica bătrânei a transmis cotidianul gălățean Viața Liberă.

 La scurt timp, poliţiştii l-au prins şi pe băiat, acesta fiind dus la audieri. Aici a povestit că şi-a omorât bunica pentru că aceasta nu era de acord cu relaţia de iubire dintre el şi o fată de 12 ani, din Cuza Vodă.

Tragedia a avut loc miercuri seară, 27 noiembrie,  după ce băiatul de 16 ani, care fusese în oraş cu iubita sa, în vârstă de doar 12 ani, a venit acasă la bunica lui. Femeia, Maria Crăciun, i-a atras atenţia că relaţia dintre el şi minora de 12 ani nu este bună, iar asta l-a înfuriat peste măsură pe tânăr. „Din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat faptul că între un inculpat minor, în vârstă de 16 ani, şi bunica sa, în vârstă de 75 de ani, avut loc o discuţie contradictorie cauzată de faptul că bunica îi reproşa o relaţie pe care minorul o avea cu o minoră de 12 ani.

Urmare a discuţiei, inculpatul s-a înarmat cu un topor, cu care i-a aplicat mai multe lovituri bunici sale, lovituri care au provocat mai multe leziuni traumatice, acestea ducând la decesul femeii”, ne-a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Imediat după ce şi-a lovit cu bestialitate bunica, minorul a fugit, nu înainte însă de a scotoci şi prin lucrurile femeii, cel mai probabil, în căutare de bani.

„Am auzit că au găsit-o pe femeie moartă în casă, ucisă de nepot. Avea actele împrăştiate prin casă, era umblat în geantă. Probabil pentru bani a ucis-o”, a declarat un localnic din Cuza Vodă.

Oribila crimă a fost descoperită de vecina bătrânei, care a mers să vadă ce se întâmplă după ce a primit un mesaj din Italia.  „Mi-a trimis mesaj fiica ei din Italia. Mi-a spus că vecina nu răspunde la telefon şi mă întreba pe mine dacă am văzut-o. A încercat şi o cumătră să o sune şi nu a răspuns. Apoi am văzut că este întuneric în casă. Mi-a fost frică, dar am intrat până la urmă. Am văzut că era cu capul în jos, învelită cu o pătură pe cap şi mult sânge, aşa că am sunat la 112. A venit poliţia şi după aceea am aflat că i-a dat cu toporul în cap. Am auzit că de la bani a omorât-o, procuratura ne-a spus că a găsit umblat prin casă. Ştia că fata îi mai trimitea bani din Italia”, ne-a povestit Niculiţa Drăgan, vecina bătrânei.

În urma apelului la 112, la faţa locului a ajuns un echipaj de ambulanţă, dar, din păcate, leziunile femeii erau incompatibile cu viaţa. „Am fost solicitaţi să intervenim la Cuza Vodă pentru o femeie găsită, aparent, fără suflare. La faţa locului, echipajul a constatat că este vorba despre o femeie de 75 de ani, care era decedată, cu leziuni de violenţă pe mai multe zone ale corpului, cu un traumatism cranio-cerebral grav, care probabil a dus şi la deces, cu urme de sânge peste tot. Era suspiciune de crimă şi am anunţat organele de cercetare penală”, ne-a declarat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,101FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri