Români, sclavi la o spălătorie auto din Anglia: „Ne-au luat cărțile de identitate. Stăteam într-o cameră cu șobolani”

Trei bărbați (foto) sunt acuzați de „sclavie modernă” și „exploatarea” unor lucrători români la o spălătorie auto din Nottinghamshire a transmis publicația britanică Nottingham Post, marti 19 noiembrie.

Marți, 19 noiembrie, a început procesul în care mai mulți români acuză că au fost transportați în Marea Britanie și au fost tratați „ca prizonierii”, în timp ce erau angajați pentru foarte puțini bani la Spălătoria auto „Shiny”, în perioada 2016 și 2017.

Românii spun că lucrau 11 ore pe zi fără pauză, șase zile pe săptămână și erau plătiți cu 10 lire sterline pe săptămână, restul banilor fiindu-le opriți pentru „chirie și electricitate”.

Nu aveau echipament de protecție împotriva substanțelor chimice pe care le foloseau și erau cazați pe o proprietate murdară și infectă, plină de șobolani și insecte. Erau, de asemenea, împiedicați să părăsească locuința, cărțile de identitate fiind oprite de cei care îi angajaseră.

Un muncitor a spus poliției: „M-au tratat la fel ca și cum aș fi fost un sclav”.

Defrim Paci, 40 de ani, fratele său, de 35 de ani, Jetmir Paci și Sitar Ali, în vârstă de 31 de ani, sunt acuzați că au fost implicați în „muncă forțată” și „au organizat ca oamenii să vină în Marea Britanie pentru a fi exploatați”.

Defrim Paci, acuzat că a coordonat rețeaua, neagă orice infracțiune.

Sitar Ali neagă exploatarea lucrătorilor, spunând poliției într-un interviu că „a tratat bine personalul”.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri