Români, tată și fiu, au murit în Spania, la câteva zile unul după celălalt

Doi bărbați, tată și fiu, din Lunca Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, au decedat de Covid-19 în Spania la câteva zile unul după celălalt. Cei doi au venit în țară vara aceasta, să-și petreacă vacanța, iar în data de 2 septembrie s-au întors cu o mașină la muncă. La sosire au fost testați și găsiți pozitivi, infectați cu virusul SARS-CoV-2, scrie timponline.ro

Grigore Galeș (53 de ani) și Daniel Galeș (circa 30 de ani) au mers în aceeași mașină spre Spania, unde lucrau unul în construcții și altul șofer. La sosire au fost testați și găsiți pozitivi, potrivit lui Florin Galeș, consilier județean, care este finul lui Grigore Galeș. Acesta crede că este posibil ca ei să se fi infectat pe drum.

Mai întâi, a fost internat în spital Grigore Galeș, care era și diabetic, în scurt timp fiind mutat la ATI. El a stat o perioadă în comă indusă, după care a decedat în cursul zilei de luni. Daniel Galeș, care era tatăl unei fetițe de 3 ani, i-a călcat pe urme și a murit și el la câteva zile distanță.

Rudele au găsit o firmă specializată care va aduce acasă corpurile neînsuflețite ale celor doi. Vor sosi sâmbătă dimineața cu un avion, iar duminică vor fi înmormântați.

Potrivit primarului comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupșan, în comună mai este încă o femeie care a decedat tot din cauza Covid-19, al cărei sicriu se află deja în capelă.

”Nu mi-am putut imagina că valul 4 al pandemiei este atât de puternic. Am avut 18 infectați la un moment dat și incidență aproape de 6 la mie. Atât noi, cât și întreprinderea am cumpărat teste rapide și am testat gratuit pe toți cei care au vrut. Noi, Primăria Lunca Ilvei, am cumpărat 200 de teste. Acum mai avem 10 cazuri active și sperăm să mai scadă incidența”, a declarat primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupșan.

Primarul a spus că în data de 10 septembrie a mai murit încă o localnică tot de Covid-19.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri