Românii care vin acasă de sărbători din 37 de state aflate în zona galbenă trebuie să stea 14 zile în carantină

Autorităţile de la Bucureşti au actualizat, joi 17 decembrie,  lista ţărilor aflate în zona galbenă, respectiv a ţărilor cu multe infectări noi cu Sars-Cov-2 şi din care cei care vin în România trebuie să stea 14 zile în carantină.

Dacă la actualizarea precedentă erau 30 de state trecute în zona galbenă, acum sunt 37 de state considerate a fi periculoase.

Oarecum surprinzător, de pe lista a ieşit Italia. Asta înseamnă că cei care vin din Italia, de sărbători, nu mai trebuie să stea 14 zile în carantină.

Spunem oarecum surprinzător pentru că autorităţile din Italia au luat măsuri radicale, semn că pandemia de coronavirus este departe de a fi ţinută sub control în peninsulă.

S-a decis ca întreaga ţară să fie declarată zonă roşie şi să fie interzise călătoriile între regiuni, de sărbători, pentru a se evita un al treilea val de infectări cu noul coronavirus şi trecerea întregii ţări într-o nouă izolare totală.

Românii care vin în ţară din Turcia sau Moldova trebuie să stea în carantină pentru 14 zile

Pe de altă parte, au intrat în zona galbenă state precum Turcia sau Moldova, ceea ce înseamnă că cei care vin din aceste state trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.

Cele 37 de state aflate în zona galbenă sunt: Serbia, Georgia, Croaţia, Lituania, Luxemburg, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Belize, Statele Unite ale Americii, Andorra, Jersey, Curacao, Suedia, Ungaria, Panama, Elveţia, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceză, Cipru, Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, Republica Moldova, Austria, Armenia, Letonia, Estonia, Iordania.

Toţi cei care vin din aceste state în România trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,109FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri