Românii continuă să se infecteze la muncă în Germania. Alți 49 de angajați ai unui abator, confirmați cu coronavirus

Infectările cu noul coronavirus se înmulțesc tot mai mult în rândul lucrătorilor români din Germania. Abatorul Vion din Bad Bramstedt, districtul Segeberg (landul Schleswig-Holstein) a anunțat că și-a încetat activitatea după ce 49 dintre angajații săi români au fost confirmați cu COVID-19 în luna aprilie a anunțat publicația germană steinburg.de, duminică 3 mai.

Conform companiei, până în prezent au fost efectuate 110 teste și se așteaptă ca numărul infectaților să fie și mai mare în rândul celor 260 de angajați.

Focarul a izbucnit în locul de cazare al românilor, o fostă cazarmă militară din Kellinghusen, districtul Steinburg.Cei infectați au fost plasați în carantină timp de două săptămâni. Până acum, au avut simptome destul de ușoare, informează autoritățile care susțin că lucrătorilor li se verifică starea de sănătate de două ori pe zi.

Angajații abatorului erau duși de la cazarea din Kellinghusen cu autobuzul la locul de muncă din Bad Bramstedt. Din acest motiv și din cauza apropierii în cazare, toți sunt considerați persoane de contact ale infectaților.

„Ne concentrăm acum pe menținerea protecției sănătății pentru ceilalți cetățeni”, a declarat Torsten Wendt, administratorul districtului.

Germania a raportat luni, 4 mai, 679 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă boala COVID-19.

Bilanțul total al infecțiilor a ajuns la 163.175, potrivit Institutului „Robert Koch”.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 43 de noi decese.

De la începutul epidemiei, Germania a consemnat 6.692 de cazuri mortale la o populație de peste 83 de milioane de locuitori.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri