S-a votat legea. Șoferii vor putea plăti amenzile rutiere direct la polițisti

Conducătorii auto care încalcă legislaţia rutieră vor avea din nou posibilitatea de a plăti amenda contravenţională primită direct la poliţistul care a constatat abaterea, potrivit unui proiect legislativ ce a primit recent votul favorabil al senatorilor.

Măsura schimbării modului în care se vor putea plăti amenzile de circulaţie se regăseşte în Propunerea legislativă pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, document ce a fost adoptat luni la Senat.

Pentru a se putea aplica, propunerea legislativă are nevoie şi de votul favorabil al Camerei Deputaţilor, arată avocatnet.ro. Astfel, prin acest document se propune, printre altele, schimbarea modului în care se pot plăti amenzile rutiere.

Mai exact, dacă măsurile cuprinse de acest document vor ajunge să se aplice, şoferii vor avea din nou posibilitatea de a plăti amenzile primite direct la poliţistul care a constatat încălcarea legislaţiei rutiere. Măsura plăţii amenzilor direct la poliţist a fost eliminată din legislaţia rutieră în anul 2018.

Totuşi, nu toate amenzile de circulaţie se vor putea plăti direct la poliţist, ci doar cele de până la 20 de puncte amendă. Asta înseamnă că, ţinând seama de faptul că punctul-amendă are acum valoarea de 145 de lei, s-ar putea plăti amenzi de până la 2.900 de lei.
Atunci când va face plata direct la poliţist, şoferul va plăti, de fapt, doar jumătate din minimul amenzii primite. “Pentru amenzile contravenţionale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege”, se precizează în proiectul legislativ

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri