Sacrificiul unui preot din Italia. A renunțat la aparatul pentru respirat în favoarea unui pacient mai tânăr și a murit

Un preot italian din Casnigo (Bergamo) infectat cu coronavirus și decedat de câteva zile este omagiat în peninsulă după ce i-a cedat voluntar ventilatorul mecanic unui pacient mai tânăr transmite TGCOM24.

Părintele Giuseppe Berardelli avea 72 de ani și a fost protopop al parohiei San Giovanni Battista începând din anul 2006.

El a murit în noaptea de 15 spre 16 martie în spitalul din localitatea Lovere, regiunea Bergamo – una dintre cele mai afectate din toată Italia. Preotul italian a fost internat pentru probleme de sănătate care s-au agravat până la decesul acestuia. Relatarea gestului de maximă generozitate a fost făcută de un cadru medical din spital, citat de presa locală.

Până acum, peste 30 de preoți au fost uciși de coronavirus în Italia, precizează sursa citată.

La nivel național, în Italia, miercuri 25 martie, la ora 18:00, se înregistrau următoarele date pe teritoriul Italiei:

  • 521 de persoane pozitive încă la testele pentru coronavirus, cu 3.491 mai multe decât ieri, când total era de 54.030, iar creșterea zilnică a acestui număr era de 3.612 cazuri;
  • 503 persoane decedate în total, cu 683 mai multe azi față de ziua precedentă. Ieri acest număr arăta 6.820 de decese și creșterea în ultimele 24 de ore era de 743 de decese. Trebuie precizat, ca de obicei, că acest număr urmează să fie confirmat cu exactitate doar după ce Institutul Superior de Sănătate va stabili cauza efectivă a decesului la fiecare dintre pacienți;
  • Totalul persoanelor vindecate a ajuns astăzi la 9.362, cu 1.036 vindecări mai mult în ultimele 24 de ore (8.326 ieri) și cu 142 mai multe decât cele înregistrate în perioada de 24 de ore precedentă (894 noi vindecări ieri).

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri