Șase cazuri de botoșăneni beți luați pe sus și duși la spital de poliție, de sărbători

Zilele de sărbătoare au adus după ele un val neobişnuit de botoşăneni care au fost aproape târâţi la spital de forţele de ordine din cauza agresivităţii fizice şi verbale de care dădeau dovadă. Unii dintre aceştia au ajuns la Urgenţe căraţi pe braţe, la propriu, de către poliţişti. Culeşi de pe stradă, de acasă sau din baruri, oamenii şi-au dat în petec, uneori fiind nevoie de 2-3 echipaje de poliţie pentru a-i calma şi duce la Psihiatrie, transmite Monitorul de Botoșani.

Unul din cele mai grave cazuri de acest fel a avut loc în a doua zi de Crăciun, în seara zilei de joi. Un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din Şendriceni, a ajuns la spital înconjurat de nu mai puţin de trei echipaje mixte de poliţişti şi jandarmi de la Ordine Publică. Cu câteva zeci de minute înainte, bărbatul, într-o avansată stare de ebrietate, se manifesta zgomotos şi căuta scandal într-o staţie de maxi-taxi din Botoşani. O femeie a sunat la 112 pentru a reclama cazul, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de Poliţie. Doar că la vederea acestora, bărbatul a început să se manifeste şi mai violent, ameninţându-i pe poliţişti.

Aceştia au cerut întăriri, iar în scurt timp la locul solicitat au mai ajuns două echipaje de poliţişti cu jandarmi. Cei şase oameni ai legii s-au chinuit minute bune pentru a-l imobiliza pe bărbatul extrem de agresiv şi pentru a-l încătuşa, în vederea transportului la Urgenţe.

Aceştia nici nu au mai cerut ajutorul unei ambulanţe, de teamă că bărbatul ar fi putut sparge aparatura din autosanitară.

Scandalagiu amendat de poliţişti

Ajuns la spital, acesta a continuat să se manifeste agresiv şi cu cadrele medicale. La un moment dat văzând că nu are nici o şansă de a scăpa de transportul la Psihiatrie, bărbatul a început să se tăvălească pe jos în cabinetul medical.

În acest context poliţiştii nu au avut altă soluţie decât să îl ia de mâini şi de picioare să îl ducă în autospeciala cu care au venit, ca pe un sac, în ţipetele şi zbaterile continue ale acestuia. După ce a fost transportat la Psihiatrie, acesta a fost şi amendat. „Persoana în cauză a fost amendată cu suma de 1.500 de lei pentru provocare de scandal, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi proferare de injurii”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Botoşani.

Transportaţi la spital în cătuşe

Cazul nu a fost nicidecum unul singular. În Ajun şi prima zi de Crăciun, alţi doi bărbaţi, cu vârste de 30 şi 34 de ani, au ajuns la spital tot în cătuşe, din localuri din oraş, unde se manifestau extrem de zgomotos şi au devenit recalcitranţi la vederea oamenilor legii.

Un alt caz, de această dată adus din sânul familiei, a fost al unui bărbat de 58 de ani, din Flămânzi. Acesta a fost încătuşat de poliţişti din cauză că îşi ameninţa soţia şi copiii, după ce a consumat băuturi alcoolice pe parcursul zilei.

În total şase astfel de cazuri au fost înregistrate în decurs de doar câteva zile, de fiecare dată cei aduşi la spital fiind internaţi la Psihiatrie. Medicii spun însă că agresivitatea de care au dat dovadă este una ieşită din comun, deşi niciunul din ei nu avea legătură cu ceilalţi în vreun fel. „A fost vorba de persoane de o agresivitate rar întâlnită. Iar ceea ce a surprins a fost faptul că majoritatea nu aveau prezentări de acest fel în trecut. Poate au consumat şi alte substanţe, pe lângă alcool, sau băuturile consumate nu au fost de o calitate adecvată, nu putem şti. Cert este că agresivitatea acestora, fizică şi verbală, a depăşit cu mult ceea ce am întâlnit în alte gărzi”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri