Scene teribile în Austria. O româncă, înjunghiată de iubit. Bărbatul a atacat mai mulți oameni și polițiști, cu o armă de asalt

Scene desprinse parcă dintr-un film s-au derulat, luni, în orașul austriac Linz, după ce un bărbat de 41 de ani și-a rănit cu un cuțit partenera româncă, cu un an mai mare.

Atacul asupra femeii a fost doar începutul unui șir de violențe, printre victime fiind inclusiv doi agenți de poliție, care porniseră pe urmele individului. În cele din urmă, bărbatul a fost arestat.

Câțiva martori au filmat agresiunile petrecute pe stradă și le-au postat pe rețelele sociale. A fost fimat și momentul în care individul, înarmat cu o armă de asalt, forţează un şofer din trafic să îşi părăsească maşina. Scena, suprinsa de un martor, este doar una dintre violentele comise de bărbatul de 41 de ani într-o singură zi.

Şirul agresiunilor a început luni dimineaţa, într-un apartament din orașul Linz, când bărbatul de origine irakiană şi-ar fi atacat cu un cuţit iubita românca. Jurnaliştii străini citează vecini de-ai victimei, care spun că cei doi se certau des, din cauza geloziei individului.

Surse din poliţie, citate de publicaţiile austriece, spun că în locuinţă în care a avut loc atacul se afla și o copilă de 11 ani, cel mai probabil fiica româncei.

La câteva ore distanță, agresorul a ajuns la locul de muncă al femeii, unde l-a amenințat de această dată cu două cuțite pe unul dintre colegii iubitei sale. A fugit de acolo într-o mașină – cu poliţiştii alertaţi între timp – pe urmele sale. După ce a lovit o autospecială de poliție, a furat o armă de foc de la unul dintre agenţii răniţi în accident – o femeie de 21 de ani și un bărbat de 26.

Cu autoturismul furat sub ameninţarea armei, bărbatul şi-a continuat goană nebună, dar a provocat un accident, aşa că a încercat să fure o dubă de această dată. Cel aflat la volan a reușit să fugă.

Polițiștii l-au găsit într-un final pe individul de origine irakiană în preajma unui hotel și, după un schimb de focuri, au reușit să-l prindă. Anchetatorii spun că bărbatul nu e străin de problemele cu legea și că a mai fost arestat. Iubita lui, înjunghiată în spate și în stomac, dar și cei doi agenţi răniţi în accident, sunt acum în stare stabilă.