Situația devine dramatică în Spania. Au fost anunțate peste 500 de decese în ultimele 24 de ore

Spania a raportat marţi, 24 martie,  un nou record de decese cauzate de coronavirus într-o zi, cu 514 noi morţi înregistraţi în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanţul total la 2.696, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii, potrivit AFP şi Agerpres.

Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a crescut marţi la 39.673, de la cele 33.089 înregistrate luni, în contextul în care autorităţile efectuează tot mai multe teste.

Bătrâni abandonaţi în azilurile afectate de coronavirus din Spania. Situaţia este tot mai dramatică în Spania. Militarii au găsit bătrâni abandonaţi, chiar morţi în paturi, în azilurile afectate de coronavirus din Spania, a anunţat luni ministerul apărării de la Madrid.

„Vom fi implacabili şi inflexibili în privinţa modului în care sunt trataţi vârstnicii în aceste reşedinţe”, a declarat ministrul Margarita Robles, la televiziunea Telecinco, preluată de AFP. „În cursul unor vizite, armata a observat persoane în vârstă absolut abandonate, chiar moarte în paturi”, a precizat ea, a relatat marți 24 martie,  Agerpres.

Armata a intervenit în aziluri de bătrâni după ce s-au semnalat zeci de decese în mai multe astfel de instituţii, în special la Madrid şi în provincia Castilla – La Mancha din centrul Spaniei.

Între timp, uriaşul patinoar din cadrul centrului de agrement „Palatul de Gheaţă” din Madrid a fost transformat de autorităţi în morgă. Numărul mare de decese provocate de noul coronavirus a făcut ca la morgile din oraș să nu mai fie locuri, iar crematoriile nu fac față ritmului în care vin cadavrele. Cei morți din pricina COVID-19 sunt obligatoriu incinerați.

În România au fost confirmate, până marti, 762 de infecții cu coronavirus. 79 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 8 persoane infectate cu coronavirus.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,100FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri