Situația devine dramatică în Spania. Autoritățile au raportat astăzi 738 de morți în ultimele 24 de ore

Spania, cu 3.434 de decese din cauza coronavirusului, a depășit China în ceea ce privește numărul pacienților care au murit din cauza coronavirusului, relatează, miercuri 25 martie,  El Pais. Potrivit publicației spaniole, au fost înregistrați 738 de morți în doar 24 de ore.

Țara devine, astfel, a doua cel mai grav afectată din lume, după Italia, care a înregistrat 6,820 de decese.

Cel mai recent bilanț arată de asemenea că 47.610 de spanioli au fost infectați, dintre care 3.166 sunt în terapie intensivă. 5.367 au fost decalarați vindecați.

În România au fost confirmate, până acum, miercuri 25 martie,  794 de infecții cu coronavirus. 79 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 13 persoane infectate cu coronavirus.  Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. 

O situație extrem de dificilă este la Suceava acolo unde se află momentan cel mai mare focar de infectie cu coronavirus din România:

„Avem peste 170 de cazuri de coronavirus în Suceava și în localitățile din jur. Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare.

Mai sunt 124 de pacienți, care , în funcție de rezultatele la testare, dacă vor fi pozitivi, vor fi transferați la Infecțioase, care e pavilionar, în alte clădiri diferite. Cei cu rezultat negativ vor sta în izolare la domiciliu.

Spitalul Suceava intră în dezinfecție totală, UPU care a fost dezinfectată își va relua activitatea în 48 de ore dar doar pentru a identifica, a dirija pacienții spre alte spitale. din Rădăuți și Falticeni pentru patologie ușoară, iar pentru patologii severe la Iași.

La sfârșitul zilei voi propune și alte decizii la nivel de DSP și spital. Aștept să am discuții și cu medicii, asistenții și factorii de decizie din județ”, a declarat secretarul de stat Nelu Tătaru, miercuri, 25 marie, la Digi24.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,100FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri