Situația se înrăutățește în Germania: Aproape 2.700 de infectări în 24 de ore, cel mai mare număr de la apogeul crizei din aprilie

Autoritățile de sănătate publică din Germania au raportat 2.673 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, a transmis vineri, 2 octombrie, Institutul Robert Koch (RKI).

Potrivit RKI, 294.395 de persoane au fost testate pozitiv la virusul Sars-CoV-2 de la începutul pandemiei. Un total de 9.508 de oameni au murit până acum, opt decese fiind raportate în ultimele 24 de ore.

Conform raportului la zi publicat de RKI, 362 de pacienți cu COVID-19 sunt tratați în prezent în unități de terapie intensivă, 193 dintre aceștia find ventilați mecanic.

Cu o săptămână înainte, 296 de pacienți erau tratați în secțiile de terapie intensivă, 166 dintre ei fiind ventilați. Cu două săptămâni înainte erau 238, dintre care 135 ventilați.

Vă reamintim că Angela Merkel a declarat luni, 28 septembrie, că numărul infecțiilor cu coronavirus ar putea ajunge la 19.200 pe zi în Germania dacă tendința actuală continuă, dar a subliniat că economia trebuie menținută în funcțiune, informează o sursă din partidul său – CDU.

“Dacă tendința continuă așa cum este acum, vom avea 19.200 de infectări pe zi. La fel ca în alte țări”, a declarat Merkel la o videoconferință a conducerii CDU. “Trebuie să limităm rapid infecțiile și să intervenim. Trebuie să stabilim priorități, și anume să menținem economia în funcțiune și să menținem deschise școlile. Fotbalul nu este prioritar acum”, a subliniat cancelarul.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri