VIDEO Situație gravă în Spania. 192 de oameni au murit în ultimele 24 de ore și peste 3000 de cazuri noi

Autoritățile din Spania au anunțat, joi 19 martie,  că numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 767, cu 30% mai multe decât acum 24 de ore. 192 de persoane au decedat doar în ultimele 24 de ore în Spania.

Pandemia cauzată de noul coronavirus a dus la moartea a 767 de persoane în Spania, cu 30% mai multe decât în urmă cu 24 de ore, numărul total al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în această ţară ajungând la 17.147, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii spaniol, citat de AFP şi EFE, scrie Agerpres.

Numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus a sporit cu 25% faţă de ziua de miercuri în Spania, care este în prezent a patra cea mai afectată ţară din lume de COVID-19, după China, Italia şi Iran. 3194 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, în Spania.

Aproape 1000 de pacienți, la terapie intensivă 

Şeful Centrului de alerte şi urgenţe sanitare spaniol, Fernando Simon, a menţionat că 939 de pacienţi se află în unităţile de terapie intensivă (UTI) şi că numărul pacienţilor testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 este mai mare cu 3.431 faţă de ziua de miercuri.

Până în prezent, 1.107 de pacienţi ce fuseseră testaţi pozitiv cu noul coronavirus au fost declaraţi vindecaţi.

Spania a închis frontierele 

Spania şi-a închis luni noaptea frontierele terestre în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.

Intrarea pe cale terestră în Spania, ţară plasată în stare de alertă începând de sâmbătă, nu va fi permisă decât cetăţenilor spanioli, persoanelor care au rezidenţă în Spania, personalului diplomatic acreditat şi persoanelor care justifică “o cauză de forţă majoră”, explica luni ministrul de interne spaniol Fernando Grande-Marlaska.

Introducerea controalelor la graniţă a fost decisă în coordonare cu celelalte state din Uniunea Europeană. Vezi mai jos anunuțul oficial despre situația din ultimele 24 de ore și masurile luate:

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri