Home Botosani Situaţie tot mai gravă la Suceava. Aproape jumătate dintre pacienţii Spitalului Judeţean...

Situaţie tot mai gravă la Suceava. Aproape jumătate dintre pacienţii Spitalului Judeţean sunt infectaţi cu coronavirus

Aproape jumătate dintre pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava sunt infectaţi cu COVID-19, au transmis, sâmbătă, 28 martie reprezentanţii spitalului într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Potrivit acestora, în prezent sunt internaţi 317 pacienţi din care 149 sunt confirmaţi cu noul coronavirus, iar 168 au alte afecţiuni. Conducerea spitalului susţine că s-au făcut demersuri pentru păstrarea statutului de spital non-Covid, pentru asigurarea actului medical tuturor pacienţilor.

Păstrarea ca spital non-Covid este motivată de conducerea spitalului din Suceava prin faptul că are peste 60.000 internări pe an, spitalul fiind singurul tratează infarctul miocardic şi AVC din judeţ, are singura maternitate de grad III care deserveşte judeţele Suceava şi Botoşani, cu aproximativ 10 – 12 naşteri pe zi şi este singurul spital care poate trata politrauma.

De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava are cea mai modernă secţie UPU din Regiune şi în primele 3 din ţară cu peste 100.000 prezentări pe an. Tot aici este singurul centru medical din judeţ cu echipament şi personal specializat pentru radiologie intervenţională. Este unicul spital din judeţ cu secţii de Oncologie, Urologie, Gastroenterologie, Chirurgie pediatrică şi Îngrijiri paleative. În plus, are şi unica secţie de neurochirurgie din judeţ şi beneficiază de cel mai mare Ambulatoriu integrat din România.

„S-a asigurat continuitatea serviciilor medicale, prin cumul de atribuţii, în condiţiile lipsei de personal, s-au făcut demersuri pentru acoperirea postului de medic epidemiolog, strict necesar funcţionării spitalului şi se fac demersuri pentru repunerea în funcţiune a aparatelor de ventilaţie defecte”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de managerul interimar al SJU Suceava, dr. Florin Filip şi de directorul medical interimar, dr. Doina Elena Ganea.

Până sâmbătă, 28 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus şi 29 de decese.

Exit mobile version