Șoc în Italia, din octombrie prețul la curent crește cu 40%. Anunțul ministrului: „Aceste lucruri trebuie spuse”

În luna octombrie prețul energiei electrice din Italia va crete cu 40%, o povară grea pentru numeroase familii. Anunțul a fost făcut de un ministru al guvernului Draghi.

Ministrul Tranziției Ecologice, Roberto Cingolani, vorbind la Genova în cadrul unei conferințe organizate de CGIL, a spus că „trimestrul trecut factura la electricitate a crescut cu 20%, trimestrul următor crește cu 40%, aceste lucruri trebuie spuse, avem datoria a le înfrunta “, potrivit Sky TG24.

Cingolani a explicat că „se întâmplă pentru că crește prețul gazului la nivel internațional, se întâmplă pentru că crește și prețul CO2 produs”

„Dar tranziția ecologică nu se poate face în detrimentul grupurilor vulnerabile”, a spus ministrul.

„Dacă energia crește prea mult în costuri, afacerile noastre își pierd competitivitatea, iar cetățenii, în special cei cu venituri mici sau medii, se luptă în continuare să plătească pentru bunurile de bază precum electricitatea din casă.

Aceste lucruri trebuie luate în considerare deoarece sunt la fel de importante față de tranziția ecologică “

“Atâta timp cât am onoarea și onoarea de a ocupa această funcție”, a adăugat Cingolani, “voi face tot posibilul pentru ca cele două aspecte să nu fie niciodată separate.

Cele două lucruri trebuie să fi fost păstrate împreună. Trebuie să ne amintim că există un tradiție socială care trebuie să meargă mână în mână cu tranziția ecologică “

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,096FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri