ȘOC în Marea Britanie. Theresa May și-a anunțat demisia

Theresa May a cedat în fața presiunii intense din propriul partid și a anunțat 7 iunie ca fiind ziua în care își va da demisia de la conducerea Partidului Conservator și din funcția de prim ministru, a transmis vineri, 24 mai,  The Guardian.

Anunțul a fost făcut după o întâlnire cu Graham Brady, președintele Comisiei 1922, care era pregătit să declanșeze un al doilea vot de neîncredere în conducerea ei dacă May ar fi refuzat să demisioneze.

„Am făcut tot ce am putut, se pare că nu a fost de ajuns”, a spus Theresa May în discursul său din fața reședinței din Downing Street numărul 10.

Liderul Camerei Comunelor, Andrea Leadsom, a demisionat miercuri, pentru a nu prezenta proiectul de lege pe acordul Brexit parlamentului.

O serie de alți miniștri ai cabinetului și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea, inclusiv Sajid Javid, Jeremy Hunt, Chris Grayling și David Mundell.

Aceștia au respins promisiunea lui May de a acorda parlamentarilor șansa unui vot asupra unui al doilea referendum, pe măsură ce proiectul Brexit ar fi trecut prin parlament și ar fi fost pus în aplicare.

Primul ministru va rămâne în Downing Street, pentru a-și asuma vina pentru rezultatul dezastruos de la alegerile europene de joi, 23 mai, și pentru a organiza vizita președintelui american Donald Trump, se mai arată în articol.

Comisia 1922 va stabili termenii alegerii unui nou lider, acțiune ce va începe pe 7 iunie și va dura probabil șase săptămâni.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri