Șofer român arestat în Austria, a primit aproape 100.000 de euro ca să lase 21 de oameni să urce în remorca lui

Un șofer român a fost arestat în Austria, după ce a primit aproape 100.000 de euro ca să lase 21 de oameni să urce în remorca lui. 8 dintre cei din remorcă au fugit și sunt căutați de polițiști.

Pe 17 august în jurul orei 22:00, un martor a raportat prin intermediul numărului de urgență al poliției că un număr mare de oameni au urcat într-un camion mic cu prelată, chiar înainte de plecarea acestuia din parcarea de la Hainburg.

Camionul românesc a fost oprit de o patrulă de poliție în districtul Bruck an der Leitha, din municipiul Bad Deutsch Altenburg. Șoferul, un cetățean român de 45 de ani, a fost arestat provizoriu, scrie oe24.at.

În urma acțiunii polițiștilor, 13 persoane intrate ilegal în Austria, inclusiv un copil de 6 ani, au fost reținute în municipalitatea Hainburg și au fost arestate temporar. Aceste persoane au solicitat protecție internațională. Alte 8 persoane din același grup au fugit pe câmp, în întuneric și încă nu au fost găsite.

Cercetările au arătat că cele 21 de persoane intrate ilegal în Austria au fost preluate de camionul românului de la granițele cu Serbia și România și aduse în Austria prin Ungaria și Slovacia. S-a spus că s-au plătit aproximativ 4500 de euro de persoană pentru transport.

În timpul interogatoriului, șoferul român de 45 de ani a mărturisit acest lucru. El a fost adus la închisoare prin ordin al parchetului public Korneuburg.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri