Șofer român de camion condamnat la șase ani de închisoare în Marea Britanie, pentru trafic de migranți

Un șofer român care a introdus 21 de vietnamezi, printre care și copii în Marea Britanie a fost condamnat la șase ani de închisoare, marți 26 martie. Andruț Mihai Duma, în vârstă de 29 de ani, transporta copiii în vârstă de 12 ani ascunși în două încăperi de dimensiunile unor „sicrie” de 49 cm, în interiorul remorcii unui camion frigorific.

Ofițerii din Portul Newhaven din East Sussex au descoperit 10 persoane într-una dintre încăperi și 11 în alta, inclusiv opt copii. Duma a fost condamnat la șase ani de închisoare de Curtea Coroanei Guildford, marți, 26 martie, după ce a pledat vinovat pentru infracțiunea de facilitare a la imigrației ilegale.

„Acești oameni erau literalmente închiși în echivalentul modern al unei nave de sclavi”, a spus judecătorul înfuriat.

El a că încăperile improvizate erau „evident extrem de periculoase” și a spus că va recomanda deportarea șoferului român. Unul dintre vietnamezii care vorbea limba engleză le-a spus polițiștilor că au petrecut șapte ore înăuntru.

Fiecare astfel cutie în care erau ascunși imigranții ilegali era construită din paleți de lemn de slabă calitate, iar deasupra lor stăteau 36 de baxuri cu apă minerală. Camionul era echipat cu plăcuțe de înmatriculare contrafăcute, iar tahograful era manipulat.Avocatul lui Duma a declarat că acesta nu a avut niciun fel de rol în construcția cutiilor și că nu era decât o rotiță în această operațiune.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri