Șofer român de TIR, condamnat în Belgia: „Nu știam ce e în container”. Voia să-și cumpere apartament în Dubai de 600.000 euro

Un șofer român de TIR, în vârstă de 49 de ani, care transportase cocaină într-o încărcătură de ananas înghețat, a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Bărbatul a riscat 4 ani pentru acuzațiile de furt și transport de substanțe interzise, ​​dar instanța l-a achitat pentru a doua acuzație. 

Infracțiunile pentru care șoferul român a fost condamnat datează din 29 decembrie 2020. Camionistul român a trebuit să ridice un container cu ananas înghețat la Fruitkaai 188 și să-l livreze la Bredabaan în Brasschaat. Șoferul a făcut ceea ce i s-a cerut și a colectat containerul. El a primit codul PIN pentru colectarea prin e-mail.

În drum spre Bredabaan, șoferul român a primit un apel telefonic prin care i se spunea că adresa de livrare nu era corectă. A trebuit să parcheze o vreme până urma să primească o nouă adresă. O zi mai târziu, șeful său i-a spus că trebuie să returneze containerul la Fruitkaai.

Containerul fusese semnalat ca fiind furat

La Fruitkaai, șoferul român de camion a fost imediat încătușat, deoarece containerul fusese semnalat ca fiind furat. Camionul său avea o plăcuță de înmatriculare falsă atașată cu sârmă de cupru. Potrivit procurorului, un palet cu ananas lipsea din containerul frigorific, exact spațiul necesar unei încărcături solide de cocaină. Procurorul suspectează că acel container a fost colectat și returnat după extragerea cocainei.

Potrivit procurorului, șoferul român de TIR se considerase deja bogat deoarece smartphone-ul său conținea fotografii cu apartamente de lux din Dubai. Totodată, românul a fost în contact cu agenții imobiliari la fața locului.

2 ani de închisoare cu suspendare

Avocații românului au solicitat achitarea în timpul procesului, deoarece nu au văzut în mâinile clientului lor nici o „armă”. Potrivit acestora, ancheta s-a bazat în mare parte pe suspiciuni. Cu toate acestea, instanța a gândit altfel, deși judecătorul a ținut cont de cazierul curat al inculpatului.

„Impunerea închisorii și a amenzii specificate este necesară pentru a arăta inculpatului gravitatea acțiunilor sale și pentru a-l încuraja să remedieze în viitor”, după cum se menționează în hotărâre.

Drept urmare, românul a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu o perioadă de suspendare de 5 ani. Amenda lui este de 800 de euro. Această sentință nu este prea rea, deoarece procurorul ceruse inițial 4 ani de închisoare împotriva inculpatului.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri