Home Noutăți Șofer român de TIR, condamnat la 7 ani de închisoare în Marea...

Șofer român de TIR, condamnat la 7 ani de închisoare în Marea Britanie.Contrabandă cu cocaină de peste un milion de lire sterline

Un șofer român va sta șapte ani și jumătate în închisoare, în Marea Britanie, după ce a fost prins cu cocaină în valoare de peste un milion de lire sterline într-o sacoșă.

Crisitan-Dan Bălășoiu, de 46 de ani, a fost condamnat la începutul acestei luni (noiembrie 2020)  la Canterbury Crown Court, pentru încercarea de a aduce în Regatul Unit 10 kilograme de droguri de clasa A, prin portul Dover.

Potrivit Kent Online, Bălășoiu a fost prins pe data de 13 august, când ofițerii de la frontiera Dover au găsit o sacoșă roșie, marcată DIRK, în zona cabinei din camionul condus de român. În geantă erau 10 calupuri de cocaină împachetate.

Bălășoiu le-a spus anchetatorilor că nu știe „absolut nimic” despre droguri, dacă că ar fi văzut geanta și ar fi chemat poliția. Mai târziu, după ce a pledat vinovat, românul a declarat instanței că a fost abordat la Luxemburg și i s-au oferit 1.000 de lire sterline pentru trece drogurile prin controalele de frontieră din Marea Britanie.

El a spus că avea nevoie de bani, din cauză că nu muncise câteva luni din cauza pandemiei de coronavirus și se lupta să plătească facturile pentru familia sa.

Exit mobile version