Șofer român de TIR condamnat la închisoare în Marea Britanie pentru că a condus băut pe contrasens

Un șofer român de TIR a fost arestat de poliția din Peterborough după ce a condus pe contrasens, cu o alcoolemie de trei ori peste limita admisă a relatat Ziarul Românesc care citează presa britanică.

Cristian Murariu, de 49 de ani, din România, se afla la volanul camionului sâmbătă, 21 iulie. El conducea pe contrasens cu 8-9 km la oră, când a fost observat de un alt șofer. Acesta a reușit să deschidă ușa cabinei și să apese frâna, ducând apoi autovehiculul în siguranță, în parcare.

Murariu a fost condamnat deja la 12 săptămâni de închisoare, pe o procedură rapidă de judecată și i s-a interzis să mai conducă timp de doi ani, deoarece a pledat vinovat pentru conducere periculoasă în stare de ebrietate.

Procurorul a declarat că după ce a oprit camionul, cel de-al doilea șofer și-a dat seama că Murariu mirosea a alcool. Un șofer de taxi a fost cel care a anunțat poliția.

Apărătoarea lui Murariu a declarat că acesta un intenționa să se urce la volan până luni, de aceea cumpărase mâncare și alcool. Însă, potrivit acesteia, paznicul parcării în care se afla i-ar fi spus să mute camionul.

Cum nu știa engleză, Murariu nu a putut să îi spună acestuia că este băut, motiv pentru care a trebuit să se urce la volan pentru a muta autovehiculul, însă a mai declarat că un știa că se află pe un drum public.

Analiza tahografului a arătat că Murariu se afla la volan de șase minute înainte de a fi oprit.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri