Șofer român de TIR confirmat cu coronavirus în această seară.

Al 51-lea caz de coronavirus a fost confirmat joi seară, 12 martie,  în România. Este vorba despre un tânăr șofer de TIR din Mureș, care s-a întors din Italia, transmite Agerpres.

Potrivit autorităților, tânărul de 22 de ani a călătorit în Italia în periada 6 martie. ”In cursul zilei de 10 martie 2020 a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau in definiția de caz. Este internat la secția de boli infecțioase a Spitalului județean din Tg. Mureș”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În urma confirmării cu coronavirus, tânărul de 22 de ani va fi transferat la Cluj-Napoca.

Din păcate joi, 12 martie, a fost o nouă zi, cu nou bilanţ negru în Italia: încă 189 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca numărul total al deceselor din această țară să ajungă la 1.016. În același timp, numărul bolnavilor confirmați în ultimele 24 de ore atinge un nivel fără precedent: 2.651.

Sunt peste 15.110 persoane infectate cu coronavirus în Peninsulă, de la debutul epidemiei în Italia, unde nervii oamenilor sunt puşi la grea încercare de carantina totală impusă de autorităţi.

Tot astăzi, 12 martie, Ministerul Afacerilor Externe a remis un comunicat prin care recomandă cetăţenilor români care se află în scop turistic sau tranzitează Regatul Spaniei, Republica Franceză şi Republica Federală Germania ca, în contextul evoluţiilor epidemiei cu COVID-19 la nivel european, să ia în considerare scurtarea şederii şi revenirea de urgenţă în România, informează Agerpres.

Totodată, MAE le recomandă acestora să se informeze în mod constant cu privire la măsurile luate de România pentru a combate răspândirea virusului COVID-19, respectiv procedura pe care o urmează, la sosirea în România – instituirea carantinei pentru cei sosiţi în România din zona roşie şi intrarea în auto-izolare la domiciliu pentru persoanele sosite din zona galbenă.

De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să revină în România pe cale rutieră sau feroviară să se informeze cu privire la condiţiile de intrare/tranzitare/ieşire de pe teritoriul statelor pe care le tranzitează.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri