Șofer român de TIR cu aproape o tonă de canabis în camion, în valoare de 9 milioane €. Nu i-a convins pe polițiștii francezi că nu știa ce transportă

Vameșii francezi au depistat în trafic un camion românesc în care era transportată aproape o tonă de canabis, cu o valoare uriașă de piață. Șoferul, un român, a fost reținut și interogat, scrie site-ul cotidianului francez Le Berry Republicain.

Șoferul camionului interceptat joi, 25 februarie, pe A71, în timpul unui control vamal, și care conținea 918 kilograme de polen de canabis a fost arestat preventiv vineri seară, a anunțat sâmbătă parchetul din Bourges. Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, este de naționalitate română. Camionul lui e, de asemenea, înmatriculat în România.

Șoferul a fost anterior audiat de jandarmi, înainte de a fi pus sub acuzare, în contextul unei anchete judiciare deschise pentru trafic de droguri. El s-ar fi limitat să declare că a plecat din Spania la volanul camionului, oprit de ofițerii vamali în timp ce se îndrepta, probabil, către regiunea Parisului.

În remorca sa, oficialii vamali au descoperit polenul de canabis depozitat în genți de pânză sintetică, ascunse în câteva lăzi de lemn cu capacele prinse în șuruburi. Prețul de revânzare al acestei cantități de canabis este estimat la aproximativ nouă milioane de euro.

Foto: Biroul vamal francez din Bourges

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,100FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri