Home Noutăți Șofer român de TIR cu droguri de un milion de euro în...

Șofer român de TIR cu droguri de un milion de euro în camion, arestat și apoi eliberat, în Austria

Camionul avea un compartiment ascuns dub podea

Un șofer român de TIR prins cu droguri de un milion de euro în camion a fost arestat și apoi eliberat, în Austria. Împreună cu el a fost reținut și colegul de echipaj, un camionagiu sârb.

Trei bărbați au fost arestați în Tirol, după ce într-un camion au fost găsite zeci de pachete cu marijuana, valoarea totală a drogurilor fiind de un milion de euro. Camionul era parcat în curtea unui atelier auto din Kufstein, pentru reparații.

Capul tractor era înmatriculat în Bulgaria, semiremorca în Spania, iar echipajul era format dintr-un șofer român de 48 de ani și un sârb de 34 de ani.

Pe 29 iunie, camionul condus alternativ de cei doi șoferi a ajuns în drum spre Germania în Austria, însoțit de un autoturism condus de un lituanian de 33 de ani. Camionul a fost dus în curtea atelierului, iar în noaptea de 1 iulie unul dintre șoferi a intrat în curte și a vrut să plece cu două cutii din semiremorcă. Un angajat ai atelierului l-a văzut și a alertat poliția.

Sosiți la fața locului, scrie wienerzeitung.at, ofițerii au descoperit mai întâi 34 de pachete de marijuana, fiecare cântîrind aproximativ un kg. La o cercetare mai atentă, într-un spațiu de depozitare suplimentar de sub podeaua de lemn a semiremorcii au mai descoperit 62 de pachete identice.

Patru oameni au fost implicați în transport, cei doi șoferi de camion, lituanianul și un alt sârb de 32 de ani. Șoferul român și ultimul sârb au fost arestați după câteva zile, în Austria. Audiați mai multe zile, ambii au putut demonstra, credibil, că nu au avut habar despre transportul de marijuana. Astfel, șoferul român a fost eliberat.

Lituanianul a fost arestat în Ucraina și e căutat în Europa al doilea șofer al camionului, sârbul de 34 de ani.

Exit mobile version