Șofer român de TIR, decedat în Spania. Apropiaţii susţin că ar fi fost infectat cu coronavirus

Un bărbat de 36 de ani, originar din Alba, stabilit în Spania în urmă cu mai mulţi ani, a decedat în decursul zilei de joi, 19 martie, cu suspiciune de infecţie cu coronavirus. Informaţia privind eventuala infecţie nu este confirmată oficial, relatează Adevărul.

Bărbatul era şofer şi făcea regulat curse Belgia-Spania. La întoarcere din ultima cursă se pare că bărbatul acuza febră foarte mare şi se simţea rău.

Bărbatul a decedat în decursul zilei de joi, dar, deocamdată, nu există nicio confirmare oficială că ar fi murit de COVID-19. Constantin Comandru, primarul comunei Cetatea de Baltă, a confirmat că tânărul este din localitate, însă a spus că nu ştie dacă decesul a survenit din cauza coronavirusului.

MAE a confirmat până vineri, 20 martie, la ora 16.00 doar 3 decese survenite de infecţia cu COVID-19, în rândul românilor aflaţi în diasporă, toate în Italia.

Pe informarea MAE apare un român din Spania ca fiind infectat cu coronavirus. Pe pagina de pe Facebook a bărbatului sunt postate mesaje ale unor prieteni din care rezultă că acesta ar fi decedat din cauza virusului.

”Lucra şofer pe TIR. S-a dus la Madrid să încarce, a luat virus, a căzut la spital şi a murit”, a afirmat un alt bărbat care spune că a fost cel mai bun prieten al românului decedat.

Coronavirus: Spania a depăşit pragul de 1.000 de decese şi a înregistrat aproape 2.000 de noi cazuri într-o zi

Guvernul spaniol a decis joi închiderea tuturor hotelurilor şi spaţiilor de cazare turistice şi a promis implementarea unor măsuri speciale în azilele de bătrâni, după o creştere dramatică a numărului de noi cazuri de coronavirus şi decese. Peste 1.000 de persoane îmbolnăvite au murit, informează adevarul.ro.

Spania a devenit a doua cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus după Italia cu aproape 20.000 de cazuri şi 171 de morţi în 24 de ore. Astfel numărul deceselor a ajuns la 1.002. Totodată, Spania a înregistrat un număr-record de noi cazuri într-o singură zi: 1.903.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri