Șofer român de TIR exploatat de o firmă belgiană. Poliția germană vorbește de sclavie modernă

Un șofer român de TIR, angajat în Belgia, a trăit timp de trei luni în cabina mașinii pe care o conduce. Poliția germană a descoperit că șoferul român nu mai fusese acasă de la începutul anului. De la începutul lui ianuarie, firma la care lucrează l-a trimis să facă numai curse legate și nu a respectat perioada de odihnă prevăzută de lege.

Șoferul de camioane fără casă”, titrează poliția rutieră germană, într-un comunicat de presă, citat de publicația  idowa.de.

Luni dimineața, 1 aprilie, poliția germană a descoperit, în urma unui control în zona de odihnă Ohetal Sud, lângă Hengersberg, că un șofer român, angajat al unei firme belgiene, nu a mai fost acasă de pe 12 ianuarie.

Firma belgiană l-a trimis pe bărbat să facă doar curse legate, în acest fel șoferul nu a ajuns nici măcar la sediul firmei pentru a se odihni.

Autoritățile germane folosesc termenul de „sclavie modernă” în articolul despre acest caz, deoarece legea prevede că șoferul unui TIR trebuie să se odihnească o săptămână pe lună înainte de a merge în altă cursă.
Din 12 ianuarie 2019, șoferul român a mai dormit într-o casă. Acesta a stat numai în cabina tirului. Nici măcar nu a ajuns la sediul firmei în tot acest timp.

Poliția a lansat o investigație împotriva firmei responsabile.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri