Șofer român de TIR înjunghiat într-o parcare din Franța. ”Mi-a spus că-mi arată cum să salut ca la Ocna Mureș”

Un șofer român de TIR a fost înjunghiat cu un cuțit de bucătărie într-o parcare din Franța, agresorul fiind tot un român, și el șofer de TIR, cu care victima a băut înainte de atac transmite publicația chalon.com. citata de Observator.

Scandalul dintre cei doi ar fi izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute, pe fondul unor discuții legate de lipsa de igienă a agresorului. Supărat că l-a vorbit de rău, agresorul, un bărbat de 49 de ani din Ocna Mureș, a pus mâna pe cuțitul pe care îl avea în cabină și l-a înjunghiat în umăr pe colegul lui.

“A spus că îmi va arăta cum să salut ca la Ocna Mureș, că o să mă înjunghie cu cuțitul”, a povestit victima. Douăzeci de secunde mai târziu, a simțit o arsură ascuțită în umăr și sângele a început să curgă.

Agresorul a încercat apoi să oprească sângerarea victimei sale și a sunat la 112. La sosirea echipajelor de poliție, cei doi erau liniștiți. De altfel, victima nici nu a dorit să depună plângere pentru incidentul din parcare, mai scrie info-chalon.com.

Șoferul înjunghiat a fost transportat la spital, iar agresorul lui a fost reținut de polițiști. Ulterior, el a fost condamnat la opt luni de închisoare.

Deși inculpatul nu are antecedente penale, are în schimb un profil ”foarte îngrijorător”, a explicat procurorul de caz. În plus, șoferul agresor a fost descris inclusiv de către angajatorul său drept ”puțin recalcitrant și impulsiv”, motiv pentru care s-a luat decizia condamnării sale pe o perioadă de opt luni.

De cealaltă parte, apărarea susține că povestea din parcare este inventată și faptul că victima nu a depus plângere confirmă acest lucru.

Cu toate acestea, luni, 2 noiembrie, instanța l-a găsit pe inculpat vinovat și l-a condamnat la 8 luni de închisoare cu executare și interzicerea purtării unei arme.