Șofer român de TIR întors din Germania confirmat cu coronavirus

Un bărbat din Huși, șofer de TIR recent întors dintr-o cursă din Germania, a fost confirmat ca fiind purtător al virusului Covid-19. Medicul care a intrat în contact cu pacientul internat la Spitalul Municipal din Huși a intrat preventiv la izolare,transmite miercuri 25 martie, Monitorul de Vaslui.

Un al doilea caz de coronavirus a fost confirmat, în doar 2 zile, la nivelul județului Vaslui. Ca și în primul caz, cel al unui vasluian întors recent din Anglia, și de această dată este vorba tot de o persoană revenită recent din străinătate, dintr-o zonă considerată roșie. Este vorba de un hușean care lucrează la o firmă internațională de transport mărfuri, revenit din cursă din Germania. Bărbatul s-a internat la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși, acuzând simptome specifice de îmbolnăvire cu coronavirus, iar analizele prelevate au arătat că este purtător al temutului virus.

În prezent, pacietul este internat într-un pavilion separat al spitalului hușean, spațiu în care a funcționat fostul dispensar TBC, transformat de curând în spațiu de izolare pentru pacienții sau suspecții de coronavirus. În funcție de evoluția stării sale de sănătate, el ar putea fi transferat la o altă unitate spitalicească specializată în tratarea bolilor infecțioase. Medicul care a avut contact cu pacientul a fost plasat, la rându-i în izolare, și a fost testat împotriva Covid-19, rezultatele fiind așteptate în zilele viitoare.

Conform ultimei comunicări ale Institutului Național de Sănătate Publică, ieri, în județul Vaslui, 1.858 de persoane erau plasate în izolare la domiciliu, alte 60 de persoane, marea majoritate revenite din străinătate, erau în carantină.

Douăsprezece persoane au murit în România din cauza coronavirusului, potrivit unui bilanț de ultimă oră anunțat marți seara, 24 martie,  de autorități.

Primele decese au început să apară duminică duminică, 22 martie 2020. Așadar, în trei zile au murit 12 oameni în România din cauza coronavirusului SARS-CoV-2. Duminică au fost anunțate trei decese, luni s-au dublat și au fost anunțate încă patru, iar marți autoritățile au anunțat trei decese: unul dimineață, două în cursul după-amiezii și două seara.

Este vorba despre o femeie de 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat marți. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,100FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri