Şofer român de TIR, prins când își sărbătoarea ziua de naștere la volan, cu coniac și bere. “Şi-a făcut cadou o lucrare penală”

Un șofer de TIR a fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila când își sărbătoarea ziua de naștere la volan, cu coniac și bere. Acesta este din Cluj și împlinise vârsta de 51 de ani. Bărbatul era în stare avansată de ebrietate, iar acum este cercetat.

“Și-a făcut cadou o lucrare penală. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român, depistat la volanul unui ansamblu rutier, deşi era într-o avansată stare de ebrietate.

La sfârşitul săptămânii, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe sensul de ieşire din Perimetrul I – Zona Liberă Brăila, un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă, condus de un cetățean român, care tocmai împlinise vârsta de 51 de ani, domiciliat pe raza judeţului Cluj.

Colegii noştri au constatat faptul că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, fapt pentru care l-au testat cu aparatul Drager Alcoltest reieşind o alcoolemie de 1,49 ml/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.” se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Nouă migranţi ascunşi în TIR-uri, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

Totodată, nouă migranţi ascunşi în TIR-uri au fost depistați ieri de polițiștii de frontieră arădeni.

“Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat nouă cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară,doi cetăţeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere, înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, componente auto și anvelope pentru societăți din Portugalia și Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, nouă cetăţeni străini. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 și 29 de ani, solicitanți de azil în România. În ambele cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, iar minorii au fost preluaţi de D.G.A.S.P.C. Arad.:, se arată într-un alt comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,109FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri