Șofer român de TIR, prins cu droguri ascunse în sacoșe de rafie, în Franța

Un șofer român de TIR a fost prins în Franța, cu sacoșe de rafie pline de canabis și ascunse în semiremorcă. Bărbatul a fost arestat de Poliția Vamală, pe Autostrada 31 (A31), și apoi predat Poliției Judiciare, iar acum va fi judecat în regim de urgență. El a fost interceptat în data de 11 mai.

În urma controlului, au fost descoperite și confiscate 83 de kilograme de canabis, întreaga cantitate fiind transportată în mai multe sacoșe de rafie și ascunse între pachete cu plăci de poliestern, în semiremorcă, potrivit Observatornews.ro, care citează France 3.

Șoferul român a fost oprit și controlat într-o parcare în orașul Ladoix -Serrigny (Côte d’Or), acesta fiind arestat imediat, după descoperirea polițiștilor, și urmează să fie judecat de urgență pentru trafic de stupefiante.

Polițiștii vamali din Dijon avertizează că, odată cu relaxarea restricțiilor de circulație, reîncepe activitatea grupurilor infracționale care fac trafic de substanțe interzise.

Droguri camuflate printre piersici și pepeni. Români implicați într-o rețea internațională de traficanți de canabis

Anul trecut, la începutul lunii februarie, o rețea internațională de trafic de droguri care transporta 800 de kilograme de canabis din Spania în Germania, a fost prinsă în țara de destinație.

Liderul rețelei de contrabandă, un cetățean german, precum și alți membri ai grupării infracționale, între care trei cetățeni români, au fost arestați în Germania.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), ancheta a pornit de la o captură de 120 de kilograme de canabis, făcută de lucrătorii Biroului Vamal din Erfurt, în august 2018, pe Autostrada A9, în urma unui control asupra unui camion condus de un cetățean român, care transporta piersici.

Pe numele românului, în vârstă de 32 de ani, a fost emis, la cererea procurorului din Germania, mandat de arestare preventivă.

Ulterior, polițiștii din România, alături de autoritățile vamale din Germania și Poliția din Spania au intrat pe fir și au descoperit o grupare de traficanți foarte activă, care derula activități de transport, de comercializare a drogurilor, ascunse – de obicei – printre pepeni și piersici.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri