Șofer român de TIR, ucis de colegul de echipaj, în Anglia, după ce greșiseră drumul

Un șofer român de camion a murit după ce a fost prins între TIR și un perete, a dezvăluit ancheta autorităților engleze, preluată de portalul de știri Kent Online.

Teofil Bunea, în vârstă de 56 de ani, a murit din cauza multiplelor răni, după incidentul de pe un drum de țară din Sevington, lângă Ashford, în decembrie anul trecut. O anchetă cu privire la moartea sa a constatat că românul a încercat să ghideze un camion într-un colț strâns și a rămas prins între remorcă și peretele unui pod.

Accidentul tragic s-a produs după ce Teofil și colegul său Costică Munteanu făcuseră o livrare de căpșuni în Maidstone. Teofil era pe locul din dreapta, Costică la volan.

Cei doi veniseră de la Bordeaux și trebuiau să se oprească la parcul de camioane din Sevington înainte de întoarcere, dar, îndrumați de SatNav-ul lui Munteanu, au greșit drumul chiar înainte de sensul giratoriu. Această deviere i-a dus pe o serie de drumuri rurale care au fost semnalizate ca fiind improprii vehiculelor mari, până când au ajuns la podul de la Cheeseman’s Green Lane, în jurul orei 19.45. Acolo, au întâlnit un alt autovehicul care venea în direcția opusă.

Costică Munteanu, care, la fel ca Bunea, era născut în România, dar locuia în Spania, a ieșit să ghideze celelalte vehicule de marfă înapoi într-un loc unde camionul lor ar putea trece.

Teofil Bunea a coborât apoi să-și ghideze colegul într-o manevră de întoarcere prin care încerca să ocolească cotul ascuțit din stânga după pod. Instanța a aflat că Munteanu i-a spus colegului său să stea în fața camionului pentru a evita intrarea într-un punct orb de vizibilitate, dar l-a pierdut din vedere în timp ce întorcea camionul. Atunci a auzit un țipăt și a coborât. Avea să-l găsească pe Bunea întins pe drum, în partea dreaptă a camionului.

Șoferul de 56 de ani a fost ajutat să se urce în cabină de către colegul său și de șoferul celuilalt vehicul, iar Munteanu a condus mai multe mile înainte de a se opri și a chema o ambulanță. Moartea lui Teofil Bunea a fost confirmată la ora 23.08. Costică Munteanu a fost arestat sub suspiciunea că ar fi cauzat moartea prin conducere neglijentă, dar după anchetă nu au fost aduse acuzații românului.

Teofil Bunea a suferit multiple fracturi, inclusiv la brațe și la coaste, cu afecțiuni interne și rupturi ale splinei.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri