Șofer român profesionist mort de coronavirus, singur, la Londra. A sunat acasă să dea pin-urile de la carduri

Un șofer român de autobuz a murit de coronavirus, singur, la Londra. Câna a aflat că va fi intubat, a sunat acasă să dea pin-urile de la carduri.

Nicu Enciu, un brăilean de 52 de ani, a murit în Londra, bolnav de Covid-19. Bărbatul a lucrat timp de 20 de ani în ţară ca pompier, salvând nenumărate vieţi, a relatat pe 23 aprilie publicația britanica  Mirror. De 4 ani lucra ca şofer de autobuz în Londra pentru a le asigura o viaţă mai bună celor două fete ale sale Antonia şi Andrea.

Nicu s-a stins singur într-un spital londonez în urmă cu două săptămâni, relatează ziarul britanic, impresionat de cazul său. După ce a aflat că va fi intubat, bărbatul şi-a sunat familia în ţară şi într-un ultim apel emoţionant le-a transmis PIN-urile de la cardurile sale.

A salvat multe vieţi” a povestit îndurerată soţia lui Gherghina Enciu. ”Mă duc la terapie intensivă şi nu mă mai întorc” a spus el familiei înainte de a fi intubat.

Acum două zile, primarul Londrei, Sadiq Khan, l-a omagiat pe român. ”Sunt îndurerat să aud că Nicu Enciu a murit în mod tragic după ce a fost testat pozitiv la coronavirus. La fel ca tatăl meu, Nicu s-a mutat în oraşul nostru pentru o viaţă mai bună şi îi plăcea să lucreze ca şofer în Sudul Londrei.

Nu pot să nu mă gândesc la asemănările dintre vieţile lor şi la faptul că tatăl meu sau colegii şi prietenii lui puteau fi în locul său. Mă gândesc constant la toţi muncitorii eroi din transportul public, ale căror vieţi au fost curmate prea curând.” a spus primarul Londrei.

Moartea românului, scrie Mediafax, se adaugă unui lung şir de şoferi de transport public, care au murit de Covid-19 în Londra – cel puţin 23 de decese.

Un alt român, colegul de apartament al lui Nicu, Iulian Stroe, 52 de ani, s-a întors la muncă după ce a stat 2 săptămâni în izolare. Cei doi s-au împrietenit în Londra, lucrând amândoi ca şoferi de autobuz. Presa îi numeşte pe angajaţii din transportul public londonez o armată de eroi, pentru că se expun la numeroase pericole asigurând deplasarea în oraş.

Iulian vrea să aducă în Brăila trupul lui Nicu pentru înmormântare. ”Dumnezeu mi l-a scos în cale, ne-a ajutat să ne împrietenim, ca să pot face asta pentru el şi familia lui. Este foarte trist” a mărturisit el.

Colegii şi prietenii au deschis un cont pentru donaţii în numele lui Nicu. S-au strâns peste 4500 de lire.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,101FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri