Șoferiță româncă de TIR, sursă de îmbolnăvire pentru 6 persoane. Trei dintre ele, cadre medicale

Situație sub supraveghere directă în Valea Jiului, unde 6 persoane au fost depistate pozitiv pentru coronavirus, după ce au intrat în contact cu tânăra de 26 de ani bolnavă de Covid 19 şi internată deja la Timişoara, transmite Pro TV.

Trei dintre cele şase sunt cadre medicale, iar acum autorităţile încearcă să identifice toate persoanele care au avut de-a face în ultimele zile cu tânăra internată iniţial pentru dureri de spate.

Spitalul din Petroşani şi-a redus drastic activitatea şi în localitate a început o anchetă epidemiologica de amploare.

Femeia de 26 de ani, de la care a pornit lanţul de îmbolnăviri, lucrează ca şofer de TIR. S-a întors din Italia în dată de 23 februarie şi i s-a cerut să rămână în izolare la domiciliu. Doar că, acuzând nişte dureri lombare, femeia a mers la spitalul din Petroşani, în 5 martie, fără să anunţe că vine din izolare. Aşadar, medicii de acolo nu au luat măsuri suplimentare de protecţie, nici pentru ei, nici pentru ceilalţi pacienţi. Cinci zile mai târziu, în 10 martie, testele tinerei au aratat clar că are Covid 19.

Deja şase persoane care au intrat în contact cu ea au fost depistate pozitiv. Şi mai sunt în lucru alte zeci de teste. Pacienţii depistaţi pozitiv au fost trimişi în noaptea de joi spre vineri la Timişoara.

România a înregistrat vineri, 13 martie 2020, cele mai multe cazuri de până acum de persoane contaminate cu noul coronavirus confirmate într-o singură zi : 34. Bilanțul total al celor care au fost depistați cu acest virus ajunge la 97, astfel că România se îndreaptă către scenariul nr.3 elaborat de autorități, acela când numărul bolnavilor va depăși 100. Șase dintre acești 95 de pacienți s-au vindecat între timp.

Ultimele cazuri de infectare cu coronavirus din România au fost confirmate vineri seara târziu. Printre ele, este un copil de 1 an, dar și o femeie de 41 ani din Iași, care a venit din Dubai în 8 martie și a făcut naveta Iași -București, apoi din 9 martie a mers la serviciu în Mureș. Primele simptome le-a avut după patru zile, în 12 martie.

Persoanele infectate cu noul coronavirus sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.

Starea generală a pacienților este considerată bună, cu excepția unui pacient internat la ATI la Institutul Victor Babeș. Starea pacientului este însă una ameliorată față de momentul internării.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri