Home Noutăți Șoferul român de TIR care și-a ucis soția din gelozie a fost...

Șoferul român de TIR care și-a ucis soția din gelozie a fost condamnat.Pedeapsa orientată spre limita minimă

Soferul roman alături de femeia pe care a ucis-o

Tribunalul Vaslui a pronunţat, miercuri, 29 aprilie, sentinţa în dosarul în care un bărbat de 42 de ani, din localitatea vasluiană Corni-Albeşti, a fost judecat pentru uciderea soţiei. Moartea violentă a femeii a cutremurat comunitatea locală, familia fiind considerată ”una model”, transmite Adevarul.

Găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, inculpatul a primit o pedeapsă orientată spre limita minimă: 13 ani de închisoare. În plus, ca pedeapsă accesorie, instanţa i-a interzis o parte dintre drepturile civile, pe toată durata executării pedepsei şi cinci ani după ieşirea din închisoare. La proces, cei doi copii ai familiei, ambii majori, nu au avut pretenţii civile de la tatăl care le-a ucis mama. Sentinţa Tribunalului Vaslui nu este încă definitivă.

În faţa judecătorilor, Petrică Onilă şi-a recunocut faptele, procesul derulându-se în baza probelor administrate de procurori. Agresorul a înaintat instanţei doar o serie de acte în circumstanţiere, care prin care a încercat să probeze că a avut un comportament fără probleme până la comiterea crimei. El lucra ca şofer de tir, iar comportamentul său în comunitate era ”exemplar”.

Crima care a bulversat comunitatea unde locuia familia Onilă a avut loc în noaptea de 23 octombrie 2019. Coca Onilă (42 ani) a fost ucisă pe fondul unei crize de gelozie a bărbatului. Femeia se întorsese de trei zile din Germania, unde lucra de mai mult timp. Deşi venea periodic acasă, bărbatul, şofer de tir, o suspecta de infidelitate. O bănuia că ar fi primit cadou o brăţară de la un coleg de-al său.

În comunitatea locală, cei doi soţi erau consideraţi drept o familie model. Dincolo de situaţia materială foarte bună, aveau doi copii liniştiţi, un băiat, elev la un liceu din Vaslui, şi o fată, studentă la ASE Bucureşti. În spatele imaginii de ”familie model” se ascundeau, spun colegele femeii, multe neînţelegeri provocate de distanţa dintre soţi. Deşi venea frecvent acasă, temerile soţului că femeia l-ar putea înşela i-au întunecat minţile.

Femeia se plângea colegelor cu care lucra la cantina din Germania că se teme să mai vină acasă, că ”ar putea păţi ceva rău”.

Conflictul conjugal, în urma căruia a fost ucisă femeia, a fost unul spontan izbucnit la scurt timp după vizita unor prieteni. Soţul a declarat anchetatorilor că a întrebat-o pe soţie dacă îl înşeală, iar în momentul în care aceasta a negat şi-a ieşit din minţi şi a atacat-o cu un cuţit.

După comiterea crimei, agresorul a sunat la 112, apoi a încercat să-şi pună capăt zilelor.  A încercat să îşi provoace leziuni cu un cuţit, însă rănile de la nivelul pieptului au fost superficiale. Ulterior, a luat o funie şi a încercat să se spânzure, însă nu a reuşit să îşi pună planul în practică deoarece la faţa locului au ajuns echipajele de poliţie.

Exit mobile version