Spania a decis: Toate persoanele care vin din străinătate intră în carantină pentru 14 zile

Persoanele care sosesc din străinătate în Spania, începând de vineri 15 mai, până la finalul stării de urgenţă, vor fi plasate în carantină pentru 14 zile, potrivit unei decizii a guvernului de la Madrid publicate marţi, 12 mai, şi care vizează încetinirea răspândirii noului coronavirus, transmit agențiile de presă străine, citate de Agerpres.

Aceste persoane plasate în izolare nu vor fi autorizate să iasă decât pentru a-şi achiziţiona produse alimentare, pentru îngrijiri medicale sau în alte ”situaţii esenţiale”, însă numai având nasul şi gura acoperite de o mască sanitară

Starea de urgenţă din Spania urmează să se încheie la 24 mai.

Ministerul Sănătăţii spaniol a anunţat luni că numărul total al persoanelor bolnave de COVID-19 este de 227.426, ceea ce plasează Spania pe locul al doilea în lume la numărul de cazuri – după SUA – şi pe locul patru în ceea ce priveşte mortalitatea, după SUA, Regatul Unit şi Italia.

Până luni la prânz în Spania au decedat 26.744 de persoane din cauza COVID-19.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului a scăzut în Spanial luni,  în ultimele 24 de ore la 123, în timp ce numărul cazurilor noi de îmbolnăvire a fost de 373, cifra cea mai scăzută începând din 9 martie, a informat luni Ministerul Sănătăţii de la Madrid, citat de Agerpres.

Numărul deceselor este cel mai scăzut din 18 martie şi reprezintă o diminuare, faţă de cele 143 de decese înregistrate duminică. Astfel, numărul total al persoanelor decedate de la începutul pandemiei în Spania este de 26.744.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri