Home Noutăți Spania va introduce venitul de bază universal pentru un milion de...

Spania va introduce venitul de bază universal pentru un milion de gospodării

Autoritățile spaniole intenționează să introducă un venit de bază lunar pentru aproximativ un milion de gospodării, cele mai sărace din țară, pentru a-i ajuta să depășească impactul pandemiei de coronavirus, a declarat sâmbătă 17 aprilie,  ministrul securității sociale, Jose Luis Escriva citat de Mediafax.

Acesta va fi aprobat în luna mai. Persoanele care îl primesc vor fi stimulațe să găsescă un loc de muncă, cum ar fi posibilitatea de a combina venitul universal cu salariul de la noul loc de muncă pentru o perioadă de timp, a declarat Escriva pentru postul de radio COPE.

„Fără stimulente de a găsi un loc de muncă, există tentația de a nu privi spre piața locurilor de muncă”, a spus el.

Suma lunară care va fi plătită nu a fost stabilită, iar Escriva a refuzat să spună ce efort bugetar presupune această măsură.

El a spus că până la o cincime din gospodăriile spaniole au un venit de sub 246 de euro pe lună.

Partidul Socialist și partenerul său de coaliție, de extremă stânga, Unidas Podemos au convenit în ianuarie să creeze un astfel de venit de bază ca parte a programului lor de patru ani, iar criza coronavirusului a schimbat prioritățile.

Escriva a spus că va dura săptămâni pentru ca birocrația guvernamentală să înceapă să plătească venitul. Economia spaniolă a pierdut 900.000 de locuri de muncă în primele două săptămâni de blocaj, impus la 14 martie, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Smbătă autoritățile au anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 585 de decese. Acest bilanţ, care nu include decât persoanele testate pozitiv, este contestat de mai multe regiuni, care afirmă că mii de alte persoane au murit din cauza bolii.

Un doctor din Madrid le da o veste trista fanilor fotbalului in contextul pandemiei de coronavirus.

Antonio Zapatero, director al unui spital din Madrid, medic renumit in Spania, atentioneaza lumea sportului. Acesta se alatura persoanelor care se opun reluarii activitatii sportive in lunile urmatoare in contextul pandemiei de coronavirus.

Autoritatile iberice au anuntat ca masurile impuse de starea de urgenta urmeaza sa fie mai relaxate, motiv pentru care oamenii au inceput sa viseze la reluarea campionatelor si revenirea la normal. Insa, expertii din Spania declara ca evenimentele sportive sunt periculoase, deoarece testele serologice nu pot preveni infectarea cu Covid-19, iar distantarea sociala nu poate fi mentinuta in timpul unui meci.

“Testul nu este o solutie, solutia vine in functie de rezultatul testului. Daca descoperiti ca nu aveti anticorpi, sunteti sensibili la infectare. In perioada asimptomatica, cu aproape doua zile si jumatate inaintea simptomelor si cu pana la o jumatate de zi inainte de debutul simptomelor, incarcatura virala atinge un nivel maxim, iar distantarea sociala pe teren nu este posibila. Din punctul meu de vedere, este imposibil sa joci fotbal in urmatoarele luni”, a declarat Zapatero conform Cadena SER.

Exit mobile version