Spania va introduce venitul minim de bază pentru familiile vulnerabile

Guvernul spaniol de centru-stânga va aproba până la sfârșitul lunii un program de acordare a unui venit minim de bază (IMV) pentru familiile cele mai vulnerabile, pentru a le ajuta să traverseze mai ușor consecințele economice ale epidemiei provocate de noul coronavirus, a anunțat ministrul pentru integrare, securitate socială și migrație, Jose Luis Escriva, transmit Reuters și DPA.

Într-un interviu acordat luni postului de radio RNE, ministrul a declarat că, cel mai probabil, executivul va aproba programul în ședința săptămânală programată pe 26 mai.

Potrivit lui Escriva, circa 100.000 de familii vor primi acest venit imediat după aprobarea decretului, dar numărul familiilor beneficiare ar putea crește la 1 milion pe termen mediu și lung, ceea ce va însemna o cheltuială bugetară anuală de 3-3,5 miliarde de euro.

Introducerea venitului minim de bază a fost convenită de premierul socialist Pedro Sanchez și de liderul Podemos, Pablo Iglesias, la negocierile de formare a coaliției, în urmă cu mai multe luni.

Punerea în aplicare a proiectului a fost accelerată de contextul pandemiei, conform presei locale, guvernul sperând că măsura nu doar va atenua consecințele sociale ale crizei, ci va contribui și la repornirea economiei. Conform unor surse, acest venit minim va cifra între 450 și 1.000 de euro.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri