Statistică șoc! În SUA sexul oral fortat și sodomia nu sunt considerate viol

Toată România s-a trezit vorbind de câte nenorociri se petrec în mediul rural și cât de pervertit a devenit o parte a satului românesc unde doar domnia terorii și regulile învechite mai contează. Avem de mai mult de două săptămâni parte de o isterie generală legată de viol de violuri și de orice are legătură cu abuzul sexual care poate fi povestit sau transpus în pagină.

Ziariștii de la Evenimentul Zilei au prezentat astăzi modul în care este privit violul în Statele Unite ale Americii, modelul de democrație către care privesc cu stimă milioane de români. În primul rând aceștia au prezentat o statistică șocantă referitoare la actele de agresiune sexuală care se petrec în America. Astfel peste jumătate din victimele agresiunilor sexuale au sub 18 ani și și din cazurile care ajung în justiție doar 5% dintre violatori sunt declarați vinovați și sub 3 procente ajung să facă și închisoare conform Feminist Majority Foundation, care a realizat un studiu în acest sens.

Președinta acestei asociații Eleanor Smeal a mai precizat că marea majoritate a femeilor nu declară poliției violurile de teamă de a nu fi judecate sau acuzate că au provocat aceste fapte ceea ce arată că realitatea este și mai gravă. Practic în  SUA o femeie din șase suferă o agresiune sexuală și 15 din 16 acuzați de viol nu ajung la închisoare.

Dar ceea ce pare cu adevărat șocant este modul în care autoritățile din SUA definesc violul. Astfel conform unei definiții juridice care datează tocmai din anul 1927 și este utilizată astăzi în SUA, nu sunt apreciate ca fiind violuri actele de incest, sexul oral fortat, sodomia săvârșită cu forța, sau violul cu un obiect. Mai pe românește americanii consideră că dacă cineva forțează pe altciveva să-i facă sex oral, îl sodomizeză sau îl abuzezează sexual cu un obiect nu este viol.

Toate aceste date sunt oficiale, sunt înscrise în Uniform Crime Report (lista cu definiția infracțiunilor a FBI)  și sunt făcute publice de către Feminist Majority Foundation care trage un puternic semnal de alarmă în legătură cu acest fapt.

Ce spuneți de această abordare a celei mai mari democrații a lumii contemoporane? Doar în anul 2009 în SUA au fost comise 88.097 de violuri și acestea sunt doar cele care au fost reclamate, numărul celor despre care nu se știe nimic fiind, se pare, mult mai mare.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri