Studenții nu mai sunt obligați să stea în cămine insalubre. Au apărut căminele viitorului

Din păcate, în momentul în care vorbim de cămine studențești  ne gândim la camere insalubre, la condiții de cazare neprietenoase și la aglomerația din ziua în care studenții se înghesuie claie pentru grămadă pentru a prinde o cameră de cămin. Și de ce să nu o spunem deschis, ne mai gândim și la mioritica șpagă pe care mulți sunt obligați să o dea pentru a prinde unul din puținele locuri de cazare din căminele studențești din București oferite de universitățile de stat. 

Toaleta de cele mai multe ori la comun, mobilier vechi și de proastă calitate, mizerie, uneori nelipsiții carcalaci, toate aceste fac parte din condițiile puse la dispoziția studenților care vor un loc de cazare în București de universitățile de stat. Și pentru aceste condiții studentul mai scoate din buzunarul părinților și aproximativ 100 de euro pe lună pentru a avea șansa de a înghesuit ca o sardină în condițiile mai sus menționate. 

Am auzit de curând că un dezvoltator s-a gândit să schimbe radical ideea de cazare studențească în București și a construit în București un campus al viitorului. Un campus studențesc cu condiții mai mult decât decente care oferă condiții la care un student, care alege să stea într-un cămin obișnuit, nici nu visează. Baie proprie, internet WI-FI gratuit, cuptor cu microunde și frigider în fiecare cameră, conexiune TV, birouri și dulapuri pentru fiecare student, spații verzi dotate cu diverse facilități pentru distracție, săli de lectură, acces la spălătorie și uscătorie, spații de conferințe..etc. 

Pare mult? Complexul este supravegheat 24 din 24, administratori încruntați și șpăgari nu există și studenții beneficiază de servicii de suport oferite de managementul campusului studențesc. 

Până nu am văzut cu ochii noștrii nu am crezut că poate exista așa ceva în București, un loc în care studenții să se poată caza și să se simtă cu adevărat studenți și să aibă șansa să-și trăiască studenția la maxim. Să aibă posibilitatea să facă performanță academică dar să se și poată distra, atunci când simt nevoia, în condiții demne de secolul XXI. 

Iar în momentul când managerul ne-a prezentat prețurile practicate de ARCCA am hotărât că trebuie să dăm vestea în târg să știe tot studentul că a trecut vremea condițiilor proaste în căminele din București. Locul în cameră triplă costă 110 euro iar în cele duble 145. Dacă facem calculul la câte cheluieli ai în plus față de cazarea propriu zisă în caminele clasice, de la universitățile de stat, este aproape mai mic ca acolo. 

Iar oamenii care se ocupă de complex știu să-și vândă marfa. Nu mai ai parte de privirile urâcioase ale administratorilor clasici de cămin, de birocrația care te pune pe drumuri cu zilele și de toate încurcăturile administrative obligatorii ca să prinzi un loc în caminele oferite de statul român. Oamenii zâmbesc și te ajută nu caută să te trimită la plimbare pentru că în ziua respectivă nu au chef de muncă. 

Ca să nu mai vorbim de faptul că studenții de la universitățile de stat, care vin din alte orașe în București,  își pot recupera o parte din chiria plătită aici de la universitățile care sunt obligate să le dea o sumă forfetară dacă nu le pot asigura cazarea

V-am făcut curioși? Intrați pe www.arcca.ro sau vizitați direct complexul și o să vedeți că lucrurile stau chiar mai bine decât am reușit noi să le prezentăm. 

asa arata o bucatarie la arrca

gratar in campus arrcazona verde arcca

Related Articles

5 COMMENTS

  1. Ce-i aia “mioritica șpagă”, boule? Cum iti permiti sa asociezi Miorita la asa ceva, nesimtitule! Pune mana si citeste minunata balada, ca “cititulnudoare”, amaratule!

  2. Meleania ori te regăsești printre șpagagii din sistemul românesc? Mioritică se folosește ca expresie uzuală pentru tradițională dar probabil acum ești preocupată mai mult de cine îți ascultă telefoanele mai degrabă. Oricum dacă ai luat te prind aștia…stai liniștită :)))

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri