Sute de botoșăneni l-au condus pe ultimul drum pe doctorul Zăiceanu

Sute de oameni l-au condus astăzi, marți 7 ianuarie,  pe ultimul drum pe cunoscutul dermatolog Marius Zăiceanu, care s-a  stins din viață, la vârsta de 64 de ani, la sfârșitul săptămânii trecute.

Membri ai familiei, colegi, prieteni și apropiați, au asistat la slujba de pomenire care a avut loc la Biserica Sfânta Parascheva de pe Pietonalul Unirii. O zi foarte rece și tristă pentru toată lumea. Slujba a fost oficiată de trei preoți la această impresionantă biserică din municipiul Botoșani, după care întreg cortegiul s-a deplasat spre locul de veci al medicului, ales cu grijă de familie.

Medicul Marius Zăiceanu, apreciat pentru profesionalismul său, era soțul Adrianei Zăiceanu, administatorul public al municipiului Botoșani.

Carieră de zeci de ani în medicină

Marius Zăiceanu s-a născut în mai 1956 în judeţul Bihor, iar după ce a profesat ca medic militar până în 1989 la Oradea, a venit ca medic generalist la Botoşani. Ulterior acesta s-a specializat în dermatovenerologie, iar din 1994 a lucrat la Spitalul Judeţean.

Marius Zăiceanu era căsătorit cu administratorul public al municipiului Botoşani, Adriana Zăiceanu, cu care are două fete, care, la rândul lor, le-au oferit soţilor Zăiceanu, trei nepoţi. „Prin plecarea lui, pierde soţia, pierd fiicele şi nepoţii, dar pierde şi urbea noastră un medic de nădejde. În nici un an, trei dintre cei mai cunoscuţi medici botoşăneni, care au activat zeci de ani în sistemul sanitar local, au plecat dintre noi”, a spus unul dintre preoţii prezenţi la slujbă.

Marius Zăiceanu a fost înmormântat la Cimitirul din Zona Industrială, acolo unde a fost, împreună cu soţia sa, ctitor al Bisericii Sfântul Ioan Iacob Hozevitul.

Cu puţin timp înainte de ziua fatidică, medicul Marius Zăiceanu s-a confesat duhovnicului său, care a ţinut să împărtăşească cu cei prezenţi vorbele medicului, fiind de părere că inima lui a adunat atâta supărare, încât a încetat să mai bată. „Mă doare sufletul, părinte, mă doare inima, nu mai pot suporta atâta răutate şi nedreptate, atâta duşmănie, cât există în societatea noastră. Nu sunt născut pentru a trăi aceste vremuri”, a spus medicul.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri