Sute de români obligați să intre în carantină în Germania. 174 de persoane confirmate pozitiv

Sute de români sunt în carantină, la o fermă unde sunt 174 de cazuri de coronavirus, în Germania. În total sunt 480 de angajați, majoritatea români, a anunțat MAE, duminică 26 iulie, transmite Observator.

MAE spune că nu s-au primit rezultatele testelor, dar regio-aktuell24.de scrie că sunt 174 de angajați confirmați pozitiv, iar autoritățile au decis să separe contacții de persoanele deja confirmate.

”În contextul informaţiilor apărute în presa germană cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care îşi desfăşoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, Consulatul General al României la München s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă reprezentanţii fermei pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit informaţiilor preliminare comunicate de către reprezentanţii fermei reprezentanţilor Oficiului consular, autorităţile locale au dispus testarea întregului colectiv şi plasarea fermei în carantină. De asemenea, potrivit aceloraşi informaţii, la ferma respectivă îşi desfăşoară activitatea aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetăţeni români”, anunţă MAE.

Sursa citată din presa germană a scris sâmbătă, 25 iulie,  că, după testarea în serie la o fermă agricolă din Mamming (regiunea Dingolfing-Landau), Oficiul de Stat Bavarez pentru Securitatea Sănătății și Alimentelor (LGL) a confirmat că pe pe lângă cele șapte cazuri cunoscute vineri seara, alți 167 de muncitori sunt infectați cu coronavirus.

Autoritățile au închis și izolat ferma și niciunul dintre cei 480 de muncitori, majoritatea români, dar nici conducerea, nu are voie să iasă din incintă. S-a dispus imediat separarea angajaților infectați de cei neinfectați. Un serviciu de securitate monitorizează respectarea strictă a carantinei.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri