Tânăr român, posibil ucigaș în serie în Elveția și Austria. Detalii despre o crimă pe care a recunoscut-o

Un român de 23 de ani a fost arestat în Austria și a recunoscut o crimă pe care a comis-o la Graz, însă el e principalul suspect și într-o altă omucidere, în Elveția. Tânărul, scrie cotidianul gratuit austriac Mein Bezirk, a explicat de ce a ajuns să le ucidă pe femei.

Un tânăr de 23 de ani cu domiciliul în Graz, Austria, care ar fi ucis o femeie de 41 de ani în urmă cu două săptămâni, ar putea fi, de asemenea, autorul unei alte crime, de data aceasta la Zürich. Pe 7 februarie, un incendiu a izbucnit într-o clădire de locuințe din Graz-Lend, unde a fost găsit cadavrul unei femei de 41 de ani care a fost victima unei crime violente.

Zeci de răni prin înjunghiere au fost găsite pe corpul ei. Românul de 23 de ani a fost arestat de poliție pe 9 februarie. În cursul audierilor, tânărul a recunoscut că a omorât-o pe femeia de 41 de ani, pe care o cunoștea.

El a dat drept motiv „ura pe care o poartă femeilor”. Apoi a povestit că a înjunghiat victima pentru că i-a aruncat țigările și alcoolul, apoi i-a amintit brusc de fosta lui soție, despre care spune că l-ar fi „înșelat”. După ce și-a înjunghiat-o pe femeie de zeci de ori cu o foarfecă, românul a dat foc apartamentului acesteia și a plecat. Două zile mai târziu a fost arestat în apropierea gării din Graz. Tânărul e acum principalul suspect într-o altă crimă, comisă în Elveția. Pe 11 februarie, la câteva zile după crima de la Graz, o elvețiană în vârstă de 54 de ani a fost găsită moartă în apartamentul ei din Zürich. Fusese ucisă cu mai bine de o săptămână înainte. Parchetul din Graz a confirmat că acum sunt verificate „indicii” ale aceluiași făptuitor din Graz și Zürich.

„Pe baza informațiilor de la autoritățile judiciare elvețiene, există suspiciunea conform căreia cele două crime ar putea avea același autor. Există indicii care vorbesc în favoarea acestui lucru, dar ele trebuie totuși examinate mai îndeaproape. Investigațiile sunt în desfășurare și suntem în strânsă legătură cu autoritățile elvețiene. Momentan nu pot fi oferite informații despre circumstanțele crimei din Elveția”, spune Christian Kroschl, de la Parchetul Graz. Dacă se poate face cu adevărat o legătură între crime este încă „subiectul anchetei”, dar procuratura din Zürich a deschis un dosar de urmărire penală împotriva românului.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,184FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri