Tânăra de 27 de ani infectată cu COVID-19 a murit. Unul din medicii din Botoșani care a intrat în contact cu ea a fost depistat pozitiv

Duminică neagră pentru Botoşani. Astăzi, 29 martie, s-a înregistrat primul deces din cauza covid 19 în judeţ. Este vorba de tânăra de 27 d ani, plimbată pe mai multe secţii, până a fost diagnosticată. Aceasta a fost transportată marţi la Iaşi, în stare gravă, iar azi, duminică 29 martie,  a murit la Iaşi, au transmis Ministerul Sănătății din România și Grupul de Comunicare Strategică.

Unul din medicii care a intrat în contact cu fata de 27 de ani, plimbată între mai multe secţii ale Spitalului Judeţean în urmă cu o săptămână, a fost confirmat pozitiv cu noul tip de coronavirus.Acesta este unul din contacţii fetei de 27 de ani, iar după ce a fost testat, cei de la DSP au decis izolarea lui la domiciliu.

Deşi acesta a fost testat marţi, la trei zile după ce se presupune că a intrat în contact cu mai mulţi pacienţi şi colegi, rezultatele au venit abia sâmbătă, 28 martie.

Pe teritoriul României au fost confirmate până acum, duminică 29 martie,  1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Din păcate, numărul persoanelor decedate a ajuns astăzi la 40.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.666 de persoane. Alte 132.641 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unități medicale private.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 73 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 6 în Germania, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 12 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța, unul în Germania și unul în Marea Britanie, au decedat, mai arată Grupul de Comunicare Strategică.

Vă reamintim că tânăra de 27 de ani, venită din zona de Nord a județului Botoșani, a fost confirmată cu coronavirus după aproape trei zile și după ce a fost purtată pe mai multe secții ale Spitalului Județean. Totul s-a petrecut sâmbătă la amiază, când tânăra a ajuns la Urgențe cu o ambulanță SMURD, din cauza unor afecțiuni cronice, agravate, existând suspiciunea de coronavirus.

Deși tânăra a fost consultată de doi medici infecționiști, aceștia au spus că tânăra are pneumonie bacteriană și nu virală. Aceasta a fost astfel plimbată de la Urgențe la Infecțioase, apoi pe secțiile de Diabet și Medicală, ulterior ajungând, spre seară, pe secția de reanimare, unde se afla și în prezent.

Testarea pentru coronavirus a fost făcută abia peste alte 24 de ore, iar marți dimineață a venit confirmarea, laboratorul de la Iași comunicând că tânăra are Covid19.

Cadrele medicale se tem acum că au fost expuse, mai ales că infecționiștii au negat în două rânduri că femeia ar avea coronavirus, iar materialele de protecție sunt aproape inexistente pentru personalul medical.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri