Teresa May a anunțat care vor fi condițiile în care europenii își vor putea aduce familia în UK după BREXIT

Cetățenii UE care doresc să își aducă familia în Marea Britanie după Brexit vor trebui să treacă teste de imigrație dure, a anunțat Theresa May luni,26 iunie,  în fața parlamentului.

Sunt măsuri care ar putea provoca noi tensiuni în relația cu UE, scrie Daily Mail, o dată ce Regatul Unit va părăsi structurile europene.

Premierul a declarat că cetățenii europeni care au trăit în mod legal timp de cel puțin cinci ani în Marea Britanie vor avea rezidență pe termen nelimitat și vor beneficia de acces complet la școală, sănătate, pensii și beneficii sociale. Celor care nu au cinci ani li se va permite să rămână până ating acest prag, însă de asta vor beneficia europenii veniți după o anumită dată.

„Nu vor fi despărțite familiile. Membrii de familie care se alătură unui cetățean UE care se califică să rămână aici înainte de ieșirea din Regatul Unit vor putea solicita statutul celor cinci ani. După ieșirea Regatului Unit, cetățenii UE vor putea să aducă membri de familie din străinătate în aceleași condiții ca și cetățenii britanici”, a spus May.

Potrivit publicației, un cetățean britanic trebuie să câștige mai mult de 18.600 de lire sterline pe an pentru ca soțul sau soția să poată veni în țară pentru a reîntregi familia, în cazul în care nu sunt cetățeni europeni. De asemenea, aceștia trebuie să treacă un test de limba engleză. Aceleași reguli se vor aplica, spune May, și cetățenilor europeni după Brexit.

Pragul de venit minim de 18.600 de lire pentru britanicii care doresc să aducă un soț din afara Spațiului Economic European se ridică la 22.400 de lire sterline dacă cuplul are un copil care nu are cetățenia britanică și apoi cu câte 2.400 lire sterline pentru fiecare copil.

Dna May a precizat că propunerile „corecte” vor fi adoptate numai dacă aceleași drepturi sunt garantate cetățenilor din Regatul Unit care trăiesc în celelalte 27 de state membre ale UE.

Ea a afirmat că data limită nu a fost încă decisă, dar că nu va fi mai devreme de cea la care a fost declanșat articolul 50, în luna martie a acestui an, dar nici mai târziu de cea a ieșirii Regatului Unit din UE, probabil în martie 2019.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri