Theresa May și-a anunțat demisia în fața parlamentarilor britanici

Theresa May a anunţat miercuri în faţa deputaţilor din formaţiunea sa, Partidul Conservator, că va demisiona înainte de următoarea etapă de negocieri cu privire la Brexit, relevă un comunicat al biroului său de presă, a anunțat miercuri 27  martie, The Guardian.

“Se doreşte o nouă abordare, un nou leadership” pentru următoarea fază a negocierilor de Brexit, care urmează să stabilească viitoarea relaţie dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană, le-a spus May deputaţilor, potrivit aceluiaşi comunicat. “Nu voi reprezenta un obstacol”, a menţionat ea.

Theresa May “a spus că nu va rămâne în funcţie în următoarea etapă a negocierilor de Brexit, cu alte cuvinte odată ce va fi aprobat acordul de retragere, va face loc altcuiva”, a explicat pentru BBC deputatul James Cartlidge, după întâlnirea premierului cu deputaţii conservatori.

Theresa May este total concentrată asupra a ceea ce are de făcut şi va rămâne astfel, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al şefei executivului, în contextul zvonurilor în sensul că aceasta se pregăteşte să le prezinte deputaţilor din formaţiunea sa, Partidul Conservator, un calendar al plecării sale din funcţie, relatează Reuters.
Purtătorul de cuvânt a mai precizat că guvernul lui May nu va supune din nou unui vot în Parlament acordul încheiat cu Uniunea Europeană cu privire la Brexit – şi care a fost deja respins de două ori – decât atunci când vor fi “perspective realiste” de succes.

Unii conservatori au indicat că ar putea vota în favoarea acordului dacă Theresa May acceptă să demisioneze înainte de următoarea etapă a negocierilor cu Uniunea Europeană.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri