Tânăra româncă care a murit la Grădina Zoologică ucisă de furtună: „S-a întâmplat totul în faţa ochilor fetiţei de şase ani“

Ramona Mănescu este numele femeii care a murit la Grădina Zoologică din Timişoara, în timpul furtunii de duminică, 17 septembrie. Avea 36 de ani şi era consultant expert pe finanţări europene. În acea zi de duminică, profitând şi de vremea frumoasă, Ramona Mănescu a mers cu fetiţa ei de şase ani şi soţul la Grădina Zoo, de la marginea Pădurii Verzi. Furtuna a venit brusc. O creangă mare, ruptă de vijelie dintr-un copac, a lovit-o în cap pe Ramona Mănescu. Totul s-a întâmplat la Grădina Zoologică.

Ce s-a întâmplat chiar la intrarea grădină a povestit, pentru Adevarul, Marian Mocan, prodecanul Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi al Universităţii Politehnica, patronul firmei Expert Consulting, unde lucra Ramona.

“Furtuna a venit brusc. Ei au ieşit repede de la Grădina Zoologică, să nu-i prindă ploaia. Soţul şi fiica erau cu doi metri înaintea ei. O creangă foarte mare s-a rupt dintr-un copac şi a căzut în capul ei. A murit instantaneu. Nici <au> nu a apucat să spună. Nu au putut să sune nici la 112, pentru că telefoanele nu mergeau. Vă daţi seama că s-a întâmplat totul în faţa ochilor fetiţei de şase ani. În certificatul de deces scrie moarte subită”, a declarat Marian Mocan.

Ramona Mocan era angajată la Expert Consulting din anul 2009. “Era una dintre cele mai bune angajate ale mele. Era expert pe proiecte europene, dar nu numai”, a mai spus Marian Mocan, patronul firmei. Ramona Mănescu era consultant în afaceri cu o experienta de 12 ani în dezvoltarea agenţilor economici de pe piaţa din România, în special a celor din mediul rural. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Agricole din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole din Timişoara şi era inginer economist în agricultură.
Înainte de Expert Consulting a lucrat la Agentia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (fosta APDRP).

“Foarte atentă, verifica întotdeauna cu seriozitate documentele primite de la client, din perspectiva eligibilităţii, întrucât acestea sunt baza de plecare şi fundaţia pe care se construieşte fiecare proiect…Un succes cu care se asociază este contribuţia pe care a adus-o la implementarea mecanismului decontării cererilor de plată pe proiectele europene în cadrul Sucursalei Timiş a Eximbank. Le-a explicat bine acest mecanism şefilor de departament ai băncii atunci când abia ieşise din stadiul de proiect-pilot, iar aceştia i-au reţinut profesionalismul, devenind un exemplu în expertiza în oportunităţi importante de creditare. Aceste calităţi au impus-o într-un fief al profesioniştilor, fiind invitată la evenimentele şi la prezentările organizate de bancă, iar recomandările pozitive ale funcţionarilor bancari i-au adus ei şi firmei noi clienţi… Este interesata permanent sa aiba initiative, creativitate si originalitate”, scrie, în dreptul numelui ei, site-ul firmei Expert Consulting.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri