TIR răsturnat în Olt. Peste 8 milioane de țigarete de contrabandă descoperite în încărcătură. Șoferul a fost reținut

Un accident de circulaţie a dus la descoperirea unei capturi impresionante de ţigări de contrabandă, în judeţul Olt. 15 milioane de ţigarete erau ascunse într-un tir care, potrivit documentelor, transporta detergent. La volan se afla un cetăţean sârb.

Tirul s-a răsturnat în noaptea de joi spre vineri pe drumul naţional 65, după ce şoferul a pierdut controlul volanului. La faţa locului a venit un echipaj de la rutieră, pentru măsurători şi constatare. Agitat, şoferul şi-a sunat complicii pe care îi întrebă ce să facă acum cu marfă.

Spre ghinionul său, unul dintre agenţi cunoştea limba sârbă şi a auzit toată conversaţia lor. Şi-a alertat imediat colegii şi le-a spus că în TIR se aflĂ altceva şi nu detergent, aşa cum declarase şoferul. Aşa au fost descoperite ţigările în valoare de un milion de euro, potrivit unor surse.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt, Alexandra Dicu, a declarat, vineri seara, 5 octombrie, că în urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice s-a stabilit faptul că cetăţeanul sârb, de 28 de ani, transporta cantitatea de 8.600.000 de ţigarete de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal.

„Împotriva bărbatului a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine (sâmbătă – n.r.) să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul este cercetat penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr.86/2006 privind Codul Vamal”, a spus Dicu.

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,100FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri