Tragedie în seara de Crăciun. Un român de 40 de ani a murit după ce i-a explodat o petardă în gură

Tragedie în seara de Crăciun, după ce un bărbat de 40 de ani din localitatea Belceşti, judeţul Iaşi, a murit după ce şi-a băgat în gură o petardă aprinsă, care a explodat.

În urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, la faţa locului s-a deplasat o ambulanţă de la Târgu Frumos. Din păcate, leziunile provocate au fost deosebit de grave, astfel că medicii nu au putut decât să constate decesul.

“Am fost solicitaţi (miercuri – n.r.) în jurul orei 20,00 pentru un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Belceşti, cu leziuni datorate exploziei unei petarde pe care şi-a introdus-o aprinsă în cavitatea bucală. La locul solicitării a fost trimisă ambulanţa cu medic de la Târgu Frumos, dar din păcate leziunile erau incompatibile cu viaţa”, a informat, joi, prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef al UPU SMURD Iaşi.

Medicina legală urmează să stabilească dacă bărbatul se afla sau nu sub influenţa băuturilor alcoolice, transmite Agerpres.

IGSU: Nu utilizaţi artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spaţii închise

În urmă cu puţin timp, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a lansat un apel privind utilizarea artificiilor şi petardelor.

“Pe cât de spectaculoase sunt artificiile și petardele, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător.

Nu puține au fost cazurile când pompierii au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de utilizarea mijloacelor pirotehnice!

Pentru evitarea producerii unor evenimente negative, nu utilizați artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în condițiile legii, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule.

Totodată, mijloacele pirotehnice se pot achiziționa numai din spații comerciale autorizate, iar utilizarea lor se va realiza cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător”, a transmis IGSU pe Facebook.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri